Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μιχ. Μιτζικός: Υπέρ επιχείρησης και εργαζομένων η ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου
Μιχ. Μιτζικός: Υπέρ επιχείρησης και εργαζομένων η ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου

Μιχ. Μιτζικός: Υπέρ επιχείρησης και εργαζομένων η ενσωμάτωση της ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου

Την πάγια θέση του ιδίου και της «Δύναμης Βόλου» ότι τάσσεται κατ' αρχήν υπέρ της ενσωμάτωσης της ΔΕΥΑΜΒ στον Δήμο Βόλου, επανέλαβε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της , ο επικεφαλής της παράταξης, . Ξεκαθάρισε δε, ότι το «παρών» που ψήφισε στη χθεσινή του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, αφορά στον πρόχειρο τρόπο που έφερε η Δημοτική Αρχή το θέμα, χωρίς τις σχετικές μελέτες και εμπεριστατωμένες γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων της Επιχείρησης και του Δήμου.

«Προσωπικά, από το 2014 έχω διατυπώσει τη θέση μου ότι η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει να περάσει στο Δήμο Βόλου. Δεν έχω αλλάξει απόψεις» τόνισε ο κ. Μιτζικός, προσθέτοντας πως η άποψή του αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι το νομικό και λειτουργίας της ΔΕΥΑΜΒ είναι πλέον αναχρονιστικό αφού δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει ανάγκες της δεκαετίας του 1980.

«Το πλαίσιο αυτό έχει πλέον αλλάξει. Οι πολίτες του Βόλου πρέπει να έχουν άμεσο έλεγχο της ΔΕΥΑΜΒ, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσω της ένταξής της στο Δήμο» επισήμανε ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», ο οποίος αντέκρουσε τον ισχυρισμό εις βάρος του ότι επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης.

«Εγκαλούμαι ότι θέλω την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ. Να θυμίσω σε όλους ότι εγώ είμαι αυτός που και στο παρελθόν είχα δηλώσει την αντίθεσή μου στην παραχώρηση του Βιολογικού. Επιπλέον, θεωρώ και το λέω ξεκάθαρα, ότι κακώς έφυγε η αρμοδιότητα της άρδευσης από τις Τοπικές Κοινότητες, δηλαδή τον Δήμο» τόνισε και πρόσθεσε ότι η ενσωμάτωση της Επιχείρησης στο Δήμο θα διευκόλυνε τον δικαστικό αγώνα της εναντίον της .

Επίσης έκανε λόγο για εκστρατεία των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ εναντίον του, με αφορμή την θέση του για ενσωμάτωση της υπηρεσίας στο Δήμο Βόλου.«Δεν μπορεί οι να δδικούν κι αυτοί από την Επιχείρηση που τους δίνει ψωμί, με διαταγές πληρωμής, έστω κι αν υπάρχει απόφαση Δικαστηρίου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι απέναντί τους. Προσωπικά, έχω σταθεί απέναντι στο κόμμα μου για το θέμα των συμβασιούχων, αποδεικνύοντας ότι δεν υπολογίζω κανένα πολιτικό κόστος. Οι ίδιοι οι θα είναι πιο διασφαλισμένοι αν ενταχθούν στο Δήμο και δεν πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων”.

Τέλος, ο κ. Μιτζικός επισήμανε ότι το θέμα της διαμάχης ΔΕΥΑΜΒ – , σαφώς το κληρονόμησε η Δημοτική Αρχή Μπέου από τους προκατόχους της, ωστόσο – όπως υπογράμμισε– η διαχείρισή του από εκεί και μετά, βαραίνει εξ' ολοκλήρου την ίδια τη .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση