Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μιχ. Μιτζικός: Ανάπτυξη του Λιμένα Βόλου και προστασία του περιβάλλοντος
Μιχ. Μιτζικός: Ανάπτυξη του Λιμένα Βόλου και προστασία του περιβάλλοντος

Μιχ. Μιτζικός: Ανάπτυξη του Λιμένα Βόλου και προστασία του περιβάλλοντος

Tη διττή λειτουργία του Λιμένα Βόλου, εμπορευματικού και τουριστικού, καθώς και την των κατοίκων της συνοικίας Παλαιού υ,  επισήμανε  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ» Μιχ. Μιτζικός κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του συνδέσμου Λιμενεργατών  Βόλου  Θωμά  Κρητικό.

Αρχικά, ο  κ. Μιτζικός ενημερώθηκε από τον κ. Κρητικό για  τα θέματα του λιμανιού, καθώς  επίσης και για τα ζητήματα  του κλάδου των λιμενεργατών, στους οποίους συμπαραστέκεται, ενώ τόνισε ότι το Λιμάνι του Βόλου είναι μοχλός ανάπτυξης για την πόλη, το Νομό και τη και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους.

Επιπλέον ανέφερε  ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως το λιμάνι θα πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φορείς και να λειτουργεί βάσει τω καλύτερων δυνατών προδιαγραφών, με στόχο την των πολιτών και του τος.

Η διττή λειτουργία του Λιμανιού πρέπει να είναι δεδομένη, σύμφωνα με τις δύο πλευρές,  ενώ ο κ. Μιτζικός τόνισε πως ήδη στην  προβλήτα 1 θα πρέπει να λειτουργεί το καλύτερο σύστημα διας του σκράπ και απόληξης των απόνερων.

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» έθεσε προ  των ευθυνών του τον ΟΛΒ λέγοντας  πως προτεραιότητα του ΟΛΒ θα πρέπει να είναι μέρος των κερδών του να διατεθούν για την ορθή δια του σκράπ και την περισυλλογή και επεξ των απόνερων του .

Επίσης, απευθυνόμενος στον κ. Κρητικό ζήτησε οι λιμενεργάτες να ασκήσουν πίεση ώστε το λιμάνι να γίνει εμπορευματικό κέντρο κι επισήμανε ότι όλοι οι φορείς της πόλης θα πρέπει να ομονοήσουν προς τον σκοπό αυτό.

Ακόμη, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως καθυστέρησε πολύ η οριστική υποβολή πρότασης για τη δημιουργία μαρίνας στο λιμάνι της πόλης , ενώ ο κ. Μιτζικός επανέφερε το θέμα δημιουργίας Ναυτικού Μουσείου στις παλιές αποθήκες του ΟΛΒ, επισημαίνοντας πως εκκρεμεί η σχετική πρόταση που είχε κατατεθεί από τον αείμνηστο Γιάννη Αντωνόπουλο.

"Αλιεύοντας" την είδηση