Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Μέτρηση ατμοσφαιρικών ρύπων στο εμπορικό λιμάνι Βόλου
Μέτρηση ατμοσφαιρικών ρύπων στο εμπορικό λιμάνι Βόλου

Μέτρηση ατμοσφαιρικών ρύπων στο εμπορικό λιμάνι Βόλου

 Μειοδοτικό διαγωνισμό προκηρύσσει ο

Ο προκηρύσσει συνοπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές, που αφορά στην ανάδειξη αναδόχου για την μετρήσεων των ατμοσφαιρικών ρύπων, προϋπολογισμού υπηρεσίας 32.500ευρώ (πλέον ), που θα καλύπτει την περιοχή του Εμπορικού Λιμένα.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει να διεξάγει τις κάτωθι μετρήσεις:

– OnLine μετρήσεις αέριων ρύπων (NOx, O3, BETX) και σωματιδίων PM10 και PM2.5.

– Δειγματοληψία PM10.

– Χημική ανάλυση πενήντα (50) δειγμάτων/έτος PM10 (1 δείγμα/εβδομάδα) για προσδιορισμό Β[α]Ρ και άλλων PAHs σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2004/107/ΕΚ.

– Χημική ανάλυση πενήντα (50) δειγμάτων/έτος PM10 (1 δείγμα/εβδομάδα) για προσδιορισμό Ni, Cd & As, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2004/107/ΕΚ και άλλων βαρέων μετάλλων, όπως Mn, Zn, Fe, κ.ά.

Η δειγματοληψία του κλάσματος PM10 θα είναι 24ωρη και θα γίνεται με συχνότητα 1/εβδομάδα (σύνολο 50 δείγματα/έτος, ώστε να υπάρχει η ελάχιστη χρονική κάλυψη 14% που απαιτούν οι Οδηγίες 2008/50/ΕΚ και 2004/107/ΕΚ). Η δειγματοληψία θα γίνεται από τεχνικό προσωπικό της ΑΕ υπό τις οδηγίες και σε του επιστημονικού προσωπικού του αναδόχου.

Ο εξοπλισμός θα τοποθετηθεί μέσα σε στεγασμένο, ασφαλή και κλιματιζόμενο χώρο που θα διατεθεί από την ΟΛΒ ΑΕ. Κατά την περίοδο των μετρήσεων ο ανάδοχος θα πρέπει να λαμβάνει ταυτόχρονα και τα απαιτούμενα μετεωρολογικά δεδομένα για την κανονικοποίηση των μετρήσεων και την των αποτελεσμάτων, με το δικό του εξοπλισμό και χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Η θέση δειγματοληψίας θα αποφασιστεί σε με την Τεχνική Υπηρεσία της ΟΛΒ ΑΕ μετά την του αναδόχου, με τρόπο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις της αντιπροσωπευτικότητας των συλλεγόμενων δειγμάτων.

Η απεικόνιση των δεδομένων / μετρήσεων, θα γίνεται μέσω ειδικού λογισμικού σε οθόνη και θα μπορούν να είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο. Σε περίπτωση που κάποιος μετρητής παρουσιάσει βλάβη και χρειάζεται να μεταφερθεί εκτός του Σταθμού, να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής του από άλλο εφεδρικό, εντός δύο ημερών.

Ο ανάδοχος θα παραδίδει έκθεση-αναφορά με τις μετρήσεις που έχει διενεργήσει και τα αποτελέσματά τους σε εξαμηνιαία βάση κι είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις οδηγίες της ΟΛΒ ΑΕ σχετικά με τα απαιτούμενα έγγραφα που θα πρέπει να προσκομίζει (π.χ. δελτίο μετρήσεων, εργαστηριακές αναλύσεις, αναλυτικά δελτία).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

"Αλιεύοντας" την είδηση