Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μετακινείται στη Νέα Αγχίαλο γιατί αντιστέκεται στο έργο της Καραμπατζάκη
Μετακινείται στη Νέα Αγχίαλο γιατί αντιστέκεται στο έργο της Καραμπατζάκη

Μετακινείται στη Νέα Αγχίαλο γιατί αντιστέκεται στο έργο της Καραμπατζάκη

Στο Πολυδύνμο Γρφείο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πρασίνου, Συντήρησης, Υποδομών και Κοιμητηρίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, μετακινείται με σημερινή απόφαση του δημάρχου Βόλου, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Στέλιος Διαμαντίδης, ο υπάλληλος Ευστάθιος Χαλαστάρας ειδικότητας εργοδηγών – σχεδιαστών Δ.Ε. με βαθμό Α'.

Ο υπάλληλος υπηρετούσε στο Τμήμα Στάθμευσης της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και η τοποθέτησή του γίνεται για τις «λειτουργικές ανάγκες του Δήμου», όπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Ο Στάθης Χαλαστάρας είναι μέλος της κίνησης πολιτών Κραυσίδωνα και ο άνθρωπος που σχεδίασε την οδό Καραμπατζάκη ως ήπιας κυκλοφορίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη νομοθεσία.

Άνθρωποι που διαμαρτύρονται στην οδό Καραμπατζάκη, τονίζουν ότι πρόκειται για δίωξη της Δημοτικής Αρχής κατά του Στάθη Χαλαστάρα, που βγήκε να πει ανοιχτά τη γνώμη του για την προάσπιση της Βιώσιμης Κινητικότητας, κάτι που ήταν υποχρέωση της υπηρεσίας που βρισκόταν και δεν το έκανε.

Π.Π.Μ.: Διώξεις της δημοτικής αρχής Bόλου στους «αντιφρονούντες»

Για μια ακόμα φορά η Δημοτική Αρχή Βόλου έδειξε το πρόσωπο του αυταρχισμού, της εκδικητικότητας και του κακώς εννοούμενου «τσαμπουκά» που τη διακατέχει.

Αυτή τη φορά στο πρόσωπο του υπαλλήλου του Δήμου Στάθη Χαλαστάρα, τον οποίο μεταθέτει δυσμενώς σε υπηρεσία της Αγχιάλου.

Δεν έχει όμως τα κότσια να αναφέρει τον πραγματικό λόγο της δίωξης, αλλά χρησιμοποιεί «περιτύλιγμα», δηλαδή ότι γίνεται «για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου».

Στην πραγματικότητα όμως η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί ο Στάθης Χαλαστάρας αντιδρά στην μετατροπή της οδού Καραμπατζάκη από δρόμο ήπιας κυκλοφορίας σε μίνι περιφερειακό του Βόλου.

Κι όμως τα καθήκοντά του ως υπάλληλος του Δήμου Βόλου ήταν και η βιώσιμη , την οποία ο Δήμος θέλει να ανατρέψει στην περίπτωση της Καραμπατζάκη.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς τήρηση των νόμιμων προϋποθέσεων, ενάντια στο life με το οποίο κατασκευάστηκε η παρόχθια οδός του Κραυσίνδωνα, η Καραμπατζάκη, με χρήματα δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δήμος Βόλου επιχειρεί να δώσει και το δρόμο αυτό στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, όταν όλες οι πολιτισμένες πόλεις τους παρόχθιους δρόμους τους διαθέτουν για την αναψυχή των πολιτών.

Δεν παραδειγματίζεται ούτε καν από τη Λάρισα στην οποία, τις επόμενες μέρες, γίνεται Συνέδριο των Ελληνικών Πόλεων με α, μαζί με το Δήμο Λαρισαίων.

Ο Δήμος Βόλου όμως έχει άλλη φιλοσοφία. Πότε θέλει να σκεπάσει τον Κραυσίνδωνα και να τον κάνει λεωφόρο (παλιότερος κίνδυνος που αποφεύχθηκε από τις τότε κινητοποιήσεις των πολιτών), για να παραδέχονται όλοι σήμερα τη συμβολή του αεραγωγού Κραυσίνδωνα στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας του Βόλου.

Πότε, όπως τώρα, να κάνει τον παρόχθιο δρόμο, την Καραμπατζάκη, από όαση στην έρημο της πόλης του Βόλου, σε μίνι περιφερειακό.

Σε όσους δε αντιδρούν στα σχέδιά του, τα οποία θέλει να επιβάλει χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς καμία επιφυλάσσει διώξεις, είτε με αναιτιολόγητες δυσμενείς μεταθέσεις, είτε με ψεύτικες , φέρνοντας μάλιστα και τα ματ για να μας θυμίζει ότι η πολιτική του, απέναντι σε ειρηνικούς πολίτες, επιβάλλεται με αυταρχισμό, όπως ακριβώς έκανε και η χούντα.

Οι πολίτες όμως της πόλης του Βόλου έχουν μάτια και μυαλό και μπορούν να αντιληφθούν τη νοοτροπία και τα σχέδια μιας παραπαίουσας Δημοτικής Αρχής, η οποία δεν έχει προσφέρει, ούτε πρόκειται να προσφέρει τίποτα στην πόλη του Βόλου και στους πολίτες της, οι οποίοι της έχουν γυρίσει την πλάτη, όπως φάνηκε και στην «ενημερωτική συγκέντρωση» για τον Κραυσίνδωνα, που κατόπιν εορτής πραγματοποίησαν, πριν λίγες μέρες, με την απουσία των πολιτών και με μόνη σχεδόν παρουσία την λειψή ομάδα πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου!

Οι πολίτες ας κρίνουν και θα κρίνουν.

Επιχειρείται ο εκφασισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης

 

Η μετακίνηση του συναγωνιστή , δημοτικού υπαλλήλου Στάθη Χαλαστάρα, που αποφασίστηκε μετά από τα γεγονότα στην Καραμπατζάκη, έχει τον χαρακτήρα της πολιτικής δίωξης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ίδιο αλλά και συναδέλφους του  από τότε που ανέλαβε η παρούσα δημοτική Αρχή. Άλλωστε  ηχεί ακόμη στα αυτιά των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΜΒ το μήνυμα που πέρασε την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της: «Όποιος δεν συμμορφωθεί εις τα εντολάς μας, θα φτύσει το γάλα που βίζαξε από τη Μάνα του»!

Έδωσε από νωρίς το στίγμα της πολιτικής της απέναντι στους εργαζόμενους στις δημοτικές υπηρεσίες, με στόχο τη μετατροπή τους σε άβουλα, υπάκουα, φοβισμένα όντα, έτοιμα να υποκύψουν άκριτα ακόμη και στις πλέον παράλογες επιλογές της.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο Δήμο δεν είναι υπάλληλοι της κάθε δημοτικής αρχής. Είναι υπάλληλοι του λαού του Βόλου  ο οποίος είναι και ο πραγματικός εργοδότης τους. Δεν είναι άψυχα αντικείμενα τα οποία μπορεί ο κάθε δήμαρχος να τα μετακινεί κατά βούληση ή να τα καταδικάζει σε αχρηστία. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να είναι έρμαιο των ορέξεων ενός τυχάρπαστου υπόδικου πολιτικάντη, ο οποίος παριστάνει τον δήμαρχο, με την ανοχή της δικαιοσύνης ,της κυβέρνησης και ενός μεγάλου μέρους των δημοτών οι οποίοι έβαλαν στην μπάντα κάθε ηθικό φραγμό  με αντάλλαγμα το θέαμα και την υποκουλτούρα.

Διαμαρτυρόμαστε ως δημότες για την πολιτική δίωξη του Στάθη Χαλαστάρα και καταδικάζουμε τις φασιστικές συμπεριφορές της δημοτικής αρχής στο σύνολό της. Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν ενεργητικά απέναντι στην πολιτική του εκφοβισμού των δημοτικών υπαλλήλων και της ς γενικότερα και στον εκφασισμό των δημοτικών υπηρεσιών και να αγωνιστούμε όλοι μαζί  για την  αποκατάσταση ήρεμου κλίματος μέσα στο Δήμο.

Οι κάτοικοι των χωριών και της πόλης έχουν ήδη νοιώσει στο πετσί τους έντονα τα τελευταία τρία χρόνια, στον αγώνα τους για την προστασία του νερού, τις ανήθικες συμπεριφορές, το ακατάσχετο υβρεολόγιο, τους εκβιασμούς και την εγκατάλειψη. Η πολιτική όμως δίωξη του συναγωνιστή μας, ξεχείλισε το ποτήρι.

Η για το Νερό και η Συμμαχία για το Νερό Βόλου, συμπαραστέκονται στον  Στάθη Χαλαστάρα ο οποίος θα συνεχίσει στη νέα του θέση, να υπηρετεί τους πολίτες του Βόλου με τη συνέπεια και το ήθος που τον διακρίνουν. Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα στην για την οποία αγωνιζόμαστε και την φασιστική και ρατσιστική κοινωνία που  εκπροσωπεί αυτή η δημοτική αρχή.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση