Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η χρηματοδότηση του Job Center στο Βόλο
Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η χρηματοδότηση του Job Center στο Βόλο

Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η χρηματοδότηση του Job Center στο Βόλο

Το έργο προϋπολογισμού 200.000 ευρώ ενέταξε ο Περιφερειάρχης ς

Στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. ς 2014-2020, ενέταξε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  τη χρηματοδότηση του στο Βόλο.

Συγκριμένα πρόκειται για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ, ΕΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ()», προϋπολογισμού 200.000 €, με Δικαιούχο το Δήμο Βόλου. Το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές στήριξης και ς ανθρώπινου δυναμικού» και στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά σε εργασίες βελτίωσης – διαμόρφωσης του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λαχανά και Λήμνου, στην περιοχή του Δήμου Βόλου εμβαδού ισογείου 390,67 τ.μ. με εσωτερικό εξώστη – πατάρι εμβαδού 170,32 τ.μ., ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία εκεί της κοινωνικής δομής του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες.

Οι παρεμβάσεις αφορούν α) σε εσωτερικές διαρρυθμίσεις: χώροι εργασίας στο επίπεδο του ισογείου και στο πατάρι, β) εξασφάλιση εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στους χώρους υγιεινής και γ) εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου. Το Job Center θα λειτουργήσει από την ΚΕΚΠΑ- .

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Με στρατηγική και σχεδιασμό, δημιουργούμε με το Δήμο Βόλου το Job Center, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Οι δράσεις που θα υλοποιούνται σε αυτό, θα απευθύνονται στους κατοίκους της περιοχής. Στόχος είναι η εργασιακή προετοιμασία ανέργων όλων των κατηγοριών, η ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων, η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η πληροφόρηση, οι δυνατότητες κατάρτισης και επιδότησης κλπ, Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται προϋποθέσεις για απασχόληση και επιχειρηματικότητα σε μια δύσκολη στιγμή για την οικονομία και τη χώρα».

Η έλλειψη χώρων ς δράσεων στην υπόψη υποβαθμισμένη αστική περιοχή για την υποστήριξη ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθιστά επιτακτική την διαμόρφωση και βελτίωση υποδομών για δράσεις κοινωνικής υποστήριξης, αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών, βελτίωση της προσβασιμότητας σε υπηρεσίες και δράσεις πρόνοιας και απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, η βελτίωση της υποδομής του Γραφείου Διευκόλυνσης ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) κρίνεται ως απαραίτητη για την ενίσχυση και διεύρυνση του τοπικού δικτύου κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου, ο οποίος λόγω της συνεχόμενης οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα καλείται να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα και να αναπτύξει πιο σύνθετες μορφές παρέμβασης.

Στόχος είναι η εργασιακή προετοιμασία ανέργων όλων των κατηγοριών, η ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων, η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η πληροφόρηση, οι δυνατότητες κατάρτισης και επιδότησης κλπ, με ενδεικτικές κατευθύνσεις την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών πολιτισμού, μαζικής εστίασης και ΜΜΕ παραδοσιακών επαγγελμάτων, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και γενικά την πληροφόρηση και την υποστήριξη κάθε ενδιαφερόμενου – αποκλειστικά και μόνο της περιοχής παρέμβασης – για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση