Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / «Το Μέλλον της Ευρώπης» μέσω… του Βόλου
«Το Μέλλον της Ευρώπης» μέσω… του Βόλου

«Το Μέλλον της Ευρώπης» μέσω… του Βόλου


Σημαντικοί ομιλητές και τεχνοκράτες στο συνέδριο, ενώ θα συμμετέχουν οι Ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς και Ν. Χουντής

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη ανοικτή Ημερίδα-Στρογγυλή Τράπεζα Ευρωπαϊκού πολιτικού προβληματισμού, για την πορεία και το Μέλλον της Ευρώπης, διοργανώνεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 στις 10.30 το πρωί, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (. Καρτάλη 72 – πρώην Βόλου), με τίτλο: “Το Μέλλον της Ευρώπης: Μία δίκαιη και Δημοκρατική Ευρώπη! Ναι, αλλά πώς;»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Θεσσαλίας και του 2/βάθμιου Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο “Περραιβία”, με συνδιοργανωτές την , το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να διοργανωθούν ανοιχτές συζητήσεις για το Μέλλον της Ευρώπης και να διαμορφωθούν πολιτικές για μια πιο Δίκαιη και Δημοκρατική Ευρώπη, που να υπηρετεί πρώτα απ’ όλα άνθρωπο και όχι τους αριθμούς.

Για την πραγματοποίηση της σπουδαίας αυτής Ημερίδας, συμπράττουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας , το Europe Direct Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο και η Κοινωνία των Πολιτών (Δίκτυο “Περραιβία”) ,προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος και ο προβληματισμός για την πορεία της Ευρώπης και ο τρόπος με τον οποίο θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια νέα, δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη ,που να μεριμνά και να εγγυάται την ευημερία όλων των πολιτών της.

Σημαντικοί ομιλητές από την Ευρωβουλή και το Πανεπιστήμιο

Στις εργασίες της ημερίδας έχουν προσκληθεί Μέλη του Ευρωκοινοβουλίου , πανεπιστημιακοί και τεχνοκράτες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ελεύθερα τη δική τους οπτική και προσέγγιση για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η μέσα σε αυτή.
Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Νότης Μαριάς και Νίκος Χουντής , από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι Χρήστος Κόλλιας, Θεόδ. Μεταξάς και Ανδρ. Στεργίου και τέλος, ως εκπρόσωπος της ομάδας “Ευρώπη” της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ,ο Λευτ. Αντωνόπουλος.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με από τους ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση αυτή έχει την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου ,ενώ θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά “η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στο θέμα της περαιτέρω ενοποίησης της Ευρώπης και του διεθνή της ρόλου, που μπορεί να έχει. Η προοπτική που έχει η Ευρώπη είναι μόνο του εκδημοκρατισμού, του δικαίου εμπορίου, της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και του αμοιβαίου σεβασμού! Θέλουμε μια δίκαιη και δημοκρατική Ευρώπη. Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να αναζητήσουν τον τρόπο. Το οφείλουν στις επόμενες γενιές “.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση