Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μεϊκόπουλος: «Να υιοθετηθούν οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων & συλλόγων για την αέρια ρύπανση
Μεϊκόπουλος: «Να υιοθετηθούν οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων & συλλόγων για την αέρια ρύπανση

Μεϊκόπουλος: «Να υιοθετηθούν οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων & συλλόγων για την αέρια ρύπανση

 

 

Κοινοβουλευτική πρέμβση πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών στηρίζοντας τις εκπροσώπων Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων της Μαγνησίας για το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η επιστημονικά εμπεριστατωμένη άποψή τους θα πρέπει να είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού θέματος για την περιοχή .

Οι αυτές βασίζονται στα κείμενα μελέτης και τις τις Ερευνητικής Ομάδας GreenYourAir του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου ς με συντονιστή τον αναπληρωτή καθηγητή . Σαχαρίδη.

Το πολυπαραγοντικό και κυμαινόμενο ανά χρονική περίοδο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Βόλο έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής αποσπασματικά και όχι ουσιαστικά.

Οι φορείς και σύλλογοι της Μαγνησίας τονίζουν ότι βασική προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη και συστηματική λειτουργία ενός αξιόπιστου δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης με συνεχή καταγραφή των τιμών εμφάνισης και δημοσιοποίησης των ευρημάτων στους .

Οι προτάσεις τους κινούνται στους εξής έξι άξονες: Αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης από την κυκλοφορία οχημάτων, τη μη ορθή χρήση παραδοσιακών συστημάτων θέρμανσης και εστίασης, τη βιομηχανική δραστηριότητα, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, δράσεις καταγραφής στοιχείων ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ενημέρωσης πολιτών και σύσταση επιτροπής περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Ο Αλ. τόνισε στην παρέμβασή του ότι τα αρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια θα πρέπει να υιοθετήσουν άμεσα τις προτάσεις που έκαναν εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και συλλόγων που παρακολουθούν το ζήτημα, παρεμβαίνουν τεκμηριωμένα εδώ και χρόνια και εκφράζουν την κοινωνία του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση