Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Μεϊκόπουλος: «Να υιοθετηθούν οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων & συλλόγων για την αέρια ρύπανση
Μεϊκόπουλος: «Να υιοθετηθούν οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων & συλλόγων για την αέρια ρύπανση

Μεϊκόπουλος: «Να υιοθετηθούν οι προτάσεις των επιστημονικών φορέων & συλλόγων για την αέρια ρύπανση

 

 

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών στηρίζοντας τις εκπροσώπων Επιστημονικών Φορέων και Συλλόγων της για το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο. Ο βουλευτής του επεσήμανε ότι η επιστημονικά εμπεριστατωμένη άποψή τους θα πρέπει να είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού θέματος για την περιοχή .

Οι αυτές βασίζονται στα κείμενα μελέτης και τις μετρήσεις τις Ερευνητικής Ομάδας GreenYourAir του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Θεσσαλίας με συντονιστή τον αναπληρωτή καθηγητή Γ. Σαχαρίδη.

Το πολυπαραγοντικό και κυμαινόμενο ανά χρονική περίοδο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Βόλο έχει αντιμετωπιστεί μέχρι στιγμής αποσπασματικά και όχι ουσιαστικά.

Οι και σύλλογοι της Μαγνησίας τονίζουν ότι βασική προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη και συστηματική λειτουργία ενός αξιόπιστου δικτύου μετρητών αέριας ρύπανσης με συνεχή καταγραφή των τιμών εμφάνισης και δημοσιοποίησης των ευρημάτων στους πολίτες.

Οι προτάσεις τους κινούνται στους εξής έξι άξονες: Αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής επιβάρυνσης από την κυκλοφορία οχημάτων, τη μη ορθή χρήση παραδοσιακών συστημάτων θέρμανσης και εστίασης, τη βιομηχανική δραστηριότητα, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης του πολεοδομικού συγκροτήματος του , δράσεις καταγραφής στοιχείων ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ενημέρωσης πολιτών και σύσταση επιτροπής περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Ο Αλ. τόνισε στην παρέμβασή του ότι τα αρμόδια Υπουργεία και η Περιφέρεια θα πρέπει να υιοθετήσουν άμεσα τις προτάσεις που έκαναν εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και συλλόγων που παρακολουθούν το ζήτημα, παρεμβαίνουν τεκμηριωμένα εδώ και χρόνια και εκφράζουν την του .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέο πρόγραμμα δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας - https://t.co/SF44Se91qM -

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

"Αλιεύοντας" την είδηση