Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μέχρι 20 Μαρτίου η τακτοποίηση οφειλών στη ΔΕΥΑΜΒ
Μέχρι 20 Μαρτίου η τακτοποίηση οφειλών στη ΔΕΥΑΜΒ

Μέχρι 20 Μαρτίου η τακτοποίηση οφειλών στη ΔΕΥΑΜΒ

Tο ποσό των 780.000 €  οφείλουν 1.168 καταναλωτές στη ΔΕΥΑΜΒ , που  παρά τις προσκλήσεις της Επιχείρησης και το μέτρο της διακοπής υδροδότησης, κάποιοι συνδέουν παράνομα τα ρολόγια του νερού και υδροδοτούνται παράνομα.

Μόνο στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου η ΔΕΥΑΜΒ, προχώρησε σε 1.440 αφαιρέσεις υδρομετρητών, λόγω λαθροϋδροληψίας.

Η αφαίρεση πραγματοποιήθηκε αφού προηγουμένως η ΔΕΥΑΜΒ

  • είχε αποστείλει επιστολές στους καταναλωτές για τη ρύθμιση των οφειλών τους και μάλιστα με το εξαιρετικά ευνοϊκό καθεστώς των 120 δόσεων,
  • στην συνέχεια προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης παρέχοντας εκ νέου την δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών
  • και τέλος μετά τον εντοπισμό της λαθροϋδροληψίας στην αφαίρεση των υδρομετρητών.

Από το σύνολο των 1.440 περιπτώσεων καταναλωτών στους οποίους κατά τον κανονισμό ύδρευσης, επιβλήθηκε το μέτρο της αφαίρεσης υδρομετρητή, μόλις 272 καταναλωτές προσήλθαν για τακτοποίηση των οφειλών τους και νομιμοποίηση της υδροδότησης τους. Οι 1.168 καταναλωτές προέβησαν εκ νέου σε παράνομη υδροληψία, απολαμβάνοντας το αγαθό σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, η ανταπόκριση των οποίων στις υποχρεώσεις τους καλύπτει και τις δαπάνες υδροδότησης των αυθαιρέτως και παρανόμως υδρευομένων. Το σύνολο της οφειλής των 1.168 καταναλωτών αγγίζει το ποσό των 780.000 €.

Από τη ΔΕΥΑΜΒ τονίζεται ότι οι παραπάνω καταναλωτές δεν ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (δικαιούχων ΚΕΑ, δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου, πολυτέκνων, ανθρώπων με αναπηρία) για τις οποίες η ΔΕΥΑΜΒ δεν προχωρά σε διακοπή υδροδότησης. Η ΔΕΥΑΜΒ, παρέχει χρονικό διάστημα μέχρι και την 20η Μαρτίου του 2020, για την τακτοποίηση των παραπάνω οφειλών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα προβεί σε ένδικα μέσα κατά των παραπάνω καταναλωτών, με αντικείμενο την φθορά της δημοτικής περιουσίας, την παράνομη παρέμβαση στο δίκτυο ύδρευσης και την κλοπή νερού και σε οριστική αποβολή των καταναλωτών από το δίκτυο ύδρευσης με κατάργηση των παροχών υδροδότησης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση