Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα εξοπλίζονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου
Με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα εξοπλίζονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου

Με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα εξοπλίζονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου

Με χρηματοδότηση 287.408 μέσω ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό αναβαθμίζουμε τις κοινωνικές δομές των δήμων»

Τον εξοπλισμό των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου «Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού κοινωνικών δομών και δομών απασχόλησης του Δήμου Βόλου» προϋπολογισμού 287.408 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Βόλου.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά των εξοπλισμό των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου (Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας Αστέγων, Γραφείο διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center), Γραφείο Πληροφόρησης για το πρόγραμμα «Επιχειρείν», Κοινωνικό Κέντρο (Hotspot) Ξηροκάμπου, Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων) με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και ηλεκτρονικά συστήματα, ηλεκτρικές συσκευές, τηλεφωνικό κέντρο με τηλεφωνικές συσκευές, έπιπλα γραφείου και συστήματα διευκόλυνσης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

«Μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την αναβάθμιση των αστικών υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων της Θεσσαλίας. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τον δήμαρχο Αχ. Μπέο προχωράμε στον εξοπλισμό των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα προκειμένου να βελτιώσουμε τις και ιδιαίτερα τις τεχνολογίες πληροφορικής, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και των ευπαθών ομάδων και τη διασύνδεση Κοινωνικών Φορέων για την καλύτερη ασφάλεια, αποδοτικότητα και αποφυγή αλληλοεπικάλυψης των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

Η αναβάθμιση των συγκεκριμένων δομών οδηγεί στη βελτίωση της πρόσβασης των δυνητικά ωφελούμενων σε υπηρεσίες και δράσεις πρόνοιας και απασχόλησης, με σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση, την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση» τόνισε σε του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση