Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με καλό καιρό η αυριανή παρέλαση στο Βόλο
Με καλό καιρό η αυριανή παρέλαση στο Βόλο

Με καλό καιρό η αυριανή παρέλαση στο Βόλο

Το εορτασμού της εθνικής επετείου της 28 Οκτωβρίου 1940, που θα γιορταστεί και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα στο Βόλο ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας .

Ανήμερα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου στις 7.30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα περιέλθει τους δρόμους και θα παιανίσει θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 8.00 το πρωί θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11 επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Βόλου, όπου θα πρωτοστατήσει ο   .

Στις 11.30 το πρωί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου και στις 12.00 το μεσημέρι θα ακολουθήσει παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία των αναπηρικών, αντιστασιακών οργανώσεων, τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων, οδηγών, προσκόπων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν στις 17.30 το απόγευμα, με την επίσημη υποστολή της Σημαίας. Για τη συμμετοχή των φορέων στις εκδηλώσεις δεν θα σταλούν επίσημες προσκλήσεις.

 

Ο βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

Με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ελληνική και στην πορεία της χώρας μας. Σαν σήμερα,  οι Έλληνες είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στον ναζισμό, υπερασπίστηκαν με σθένος την πατρίδα και τα κεκτημένα της και έδωσαν ένα μεγάλο παράδειγμα σε όλους εμάς σήμερα. Να υπερασπιζόμαστε και να τιμούμε όλα όσα εκείνοι με θυσίες και αίμα κατέκτησαν με τη ζωή τους.

Σήμερα τιμούμε όλους τους  Έλληνες ήρωες και στέλνουμε μήνυμα εθνικής ενότητας, προόδου και ς της χώρας. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε σκληρά και να πάμε την Ελλάδα μπροστά.  Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κ. Παπανάτσιου για την Επέτειο του «ΌΧΙ»

«Τ' ΟΧΙ του λαού (όλων των λαών!) δεν είναι μια λέξη στο στόμα. Είναι σεισμός, που κατοικεί μέσα στα κόκκαλά του. Εκεί δουλεύει και βράζει. Τις περισσότερες φορές δε φαίνεται, δεν ακούγεται. Αλλ' όταν έρθει η ώρα από κει μέσα πετάγεται μ' αστραπές και βροντές η θεά . Κι ο σεισμός κι η με κανέναν τρόπο δεν αλυσοδένονται.»
Η 28η Οκτωβρίου 1940, ο αγώνας στα Αλβανικά βουνά, το Έπος της Αντίστασης, αποδεικνύουν περίτρανα ότι την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί.
Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη, η Αντίσταση του λαού μας, με πρωτοπόρο το , την και τον ΕΛΑΣ, αποτελεί μια από τις πιο φωτεινές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας.

Ο Νίκος Σβορώνος, σε μια ομιλία του για την 28η Οκτωβρίου στην ελληνική κοινότητα Παρισίων και περιχώρων, στις 27 Οκτωβρίου 1979, είχε δηλώσει: «Σε μια στιγμή όπου μεγάλες χώρες της Ευρώπης γονάτιζαν η μία ύστερα από την άλλη κάτω από τα ραγδαία πλήγματα των χιτλερικών ορδών, η αντίδραση των Ελλήνων εναντίον των φασιστικών δυνάμεων υψώθηκε από τους τελευταίους κριτές του πολέμου στη σημασία ενός συμβόλου. Σε μια στιγμή μάλιστα που ο κοινός κίνδυνος και η κοινή μοίρα μπροστά στον θάνατο έδιναν στους λόγους των ανθρώπων βαθύτερη ειλικρίνεια».
Κάθε χρόνο λοιπόν, την ίδια μέρα, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Ελλάδα γιορτάζεται η είσοδος της χώρας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι το τέλος του πολέμου. Αποδίδουμε έτσι, ελάχιστο φόρο τιμής, σε όσους κι όσες θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν για τα πανανθρώπινα ιδανικά, κατά τη διάρκεια του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα.
Θυμόμαστε κάθε τόπο εκτέλεσης και κάθε εστία αντίστασης. Τιμούμε τους εκτελεσμένους στα Μπλόκα, τους θυσιασμένους στους διάσπαρτους, ανά την Ελλάδα, μαρτυρικούς τόπους, τους άντρες και τις γυναίκες, που πρόσφεραν τη ζωή τους για την Ελευθερία, την , την κοινωνική Δικαιοσύνη.
Δεν θα πρέπει να λησμονούμε όμως, ότι η πραγματική απόδοση τιμής στους ήρωες της Αντίστασης, περνά μέσα από τη στάση ζωής μας και στέκεται πέρα και πάνω από την εθνική μας επέτειο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση