Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Με ηλιοφάνεια και πολικές θερμοκρασίες τα Θεοφάνεια στο Βόλο
Με ηλιοφάνεια και πολικές θερμοκρασίες τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Με ηλιοφάνεια και πολικές θερμοκρασίες τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Με ηλιοφάνεια και πολικές θερμοκρασίες γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στο Βόλο. Έξι άτομα βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Παγασητικού, ενώ τον σταυρό έπιασε για τέταρτη χρονιά ο Λάμπρος Μακρής, αστυνομικός της Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου και μετά τη λιτάνευση της εικόνας, τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πολιτικές, στρατιωτικές και τοπικές Αρχές του τόπου, καθώς κι αρκετός κόσμος.
Ο κι Αλμυρού Ιγνάτιος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με τη χάρη του Θεού καταφέραμε παρά την κακοκαιρία, με λαμπρό ήλιο να γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια στον τόπο μας. Είναι που ο Θεός έρχεται να μας δείξει τι σημαίνει ταπεινότητα και καλούμε τον Θεό να μας φωτίσει. Να δώσει αληθινή σοφία και σύνεση σε όλων μας. Να φωτιστούν οι ψυχές μας και οι αποφάσεις μας. Είναι κρίσιμη χρονιά σε πολλά επίπεδα. Εμείς μπορούμε να ευχόμαστε και να προσευχόμαστε να σφυρηλατούμε ενότητα του λαού μας που ξέρει ότι η ελπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός. Η ορθοδοξία ενώνει και τον κάνει το λαό δυνατό. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τρομοκρατήσει. Θα είναι μια χρονιά ενότητας δύναμης κι Ορθοδοξίας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συνειδητοποιήσουνε τις ευθύνες τους και θα λάβουν σωστές αποφάσεις».
Φέτος βούτηξαν έξι  άτομα, ενώ για τέταρτη φορά ο αστυνομικός της Τροχαίας Μαγνησίας Λάμπρος Μακρής, ο οποίος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, δήλωσε ότι είχε κρύο αρκετό κι ευχήθηκε του χρόνου να βουτήξουν περισσότεροι κολυμβητές. Όπως είπε «Είχα πέσει πρώτη χρονιά, επειδή είχε φύγει ένας συνάδελφος από την υπηρεσία και πλέον βουτάω κάθε χρονιά και για την ψυχή του Γιώργου, για την κόρη μου και για τους συναδέλφους».

2019, Παναγία Τρύπα Γορίτσας Βόλου

Περισσότεροι από 15 κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά, ενώ όμορφες σκηνές δημιουργούσαν τα κανό και τα καραβάκια που έβγαλε στη θάλασσ ο ΝΟΒ Αργοναύτες, σε συνδυασμό με τα χιονισμένα βουνά που σχημάτιζαν εντυπωσιακό τοπίο.
 
Ο σταυρός ρίχτηκε στη θάλασσα 3 φορές. Τη 1η και τη 3η τον έπιασε ο Γιάννης Κουτεντάκης, ενώ τη 2η ο Ηλίας Νάνος, αμφότεροι μέλη του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Ιάσωνας.
Μετά τον εορτασμό, τους κολυμβητές υποδέχτηκαν και τους κέρασαν οι υπεύθυνοι στον χώρο της Εκκλησίας, ενώ τους έδωσαν και αναμνηστικά.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση