Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Με διχογνωμίες τα δίδακτρα σε βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς στον Βόλο
Με διχογνωμίες τα δίδακτρα σε βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς στον Βόλο

Με διχογνωμίες τα δίδακτρα σε βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς στον Βόλο

Με τις ψήφους της ομάδας πλειοψηφίας αλλά και των μειοψηφιών πλην της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» και της ΛΑΣ,  εγκρίθηκε  από το , η πρόταση του ΔΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για για τον καθορισμό διδάκτρων για βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2021-. Οι τιμές καθορίζονται από 55 € έως και 160 € ανάλογα με το εισόδημα και το αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η , της παράταξης «Μαζί για το Βόλο»,  έθεσε δύο προϋποθέσεις να για ψηφιστεί από την παράταξή της , αλλά τελικά αυτές δεν έγιναν δεκτές. Ειδικότερα πρότεινε η έκπτωση για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ανάλογα με τη φορολογική τους δήλωση,  η έκπτωση να φθάνει στο 50%,  ενώ το δικαίωμα της εγγραφής να οριστεί στα 20 από 40 ευρώ που είναι σήμερα.
Ο Απ. Ριζόπουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε  να υπάρξει δίκτυο παιδικών σταθμών με παροχές για όλες τις λαϊκές οικογένειες. Επισήμανε ότι οι παιδικοί που διαθέτει ο δήμος Βόλου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών και πέρυσι απορρίφθηκαν 600 αιτήσεις οικογενειών.
Ο πρόεδρος του ΔΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλις, τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή επαναλειτούργησε έναν παιδικό σταθμό, τον 1ο στη Ν. Ιωνία, ενώ πρόσθεσε και άλλα 15 τμήματα στους ήδη υπάρχοντες. Επίσης ανέφερε ότι εναρμονίστηκαν οι με  το νέο προεδρικό διάταγμα και ο δήμος επιδοτήθηκε με ανάλογα ποσά για παρεμβάσεις σε αυτούς. Σε ό,τι αφορά στα και ποιος τα δικαιούται είπε ότι αυτό το κρίνει το αρμόδιο υπουργείο.
Τέλος διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει μεγαλύτερη έκπτωση σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, ούτε να μειωθεί το ποσό της εγγραφής που παραμένει το ίδιο για όσα χρόνια το παιδί φιλοξενείται στο σταθμό, γιατί «δεν βγαίνουμε».
Τέλος, στη συνεδρίαση, Μεδιχογων κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η ΛΑΣ για τη στήριξη των παραγωγών και μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση