Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Με διχογνωμίες τα δίδακτρα σε βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς στον Βόλο
Με διχογνωμίες τα δίδακτρα σε βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς στον Βόλο

Με διχογνωμίες τα δίδακτρα σε βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς στον Βόλο

Με τις ψήφους της ομάδας πλειοψηφίας αλλά και των μειοψηφιών πλην της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» και της ,  εγκρίθηκε  από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, η πρόταση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για για τον καθορισμό διδάκτρων για βρεφονηπιακούς και βρεφικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι καθορίζονται από 55 € έως και 160 € ανάλογα με το εισόδημα και το αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η Ελένη Παπαθανασίου, της παράταξης «Μαζί για το Βόλο»,  έθεσε δύο προϋποθέσεις να για ψηφιστεί από την παράταξή της , αλλά τελικά αυτές δεν έγιναν δεκτές. Ειδικότερα πρότεινε η έκπτωση για τρίτεκνες και , ανάλογα με τη τους δήλωση,  η έκπτωση να φθάνει στο 50%,  ενώ το δικαίωμα της εγγραφής να οριστεί στα 20 από 40 ευρώ που είναι σήμερα.
Ο Απ. Ριζόπουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε  να υπάρξει δίκτυο παιδικών σταθμών με δωρεάν παροχές για όλες τις λαϊκές οικογένειες. Επισήμανε ότι οι που διαθέτει ο δήμος Βόλου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών και πέρυσι απορρίφθηκαν 600 αιτήσεις οικογενειών.
Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή επαναλειτούργησε έναν παιδικό σταθμό, τον 1ο στη , ενώ πρόσθεσε και άλλα 15 τμήματα στους ήδη υπάρχοντες. Επίσης ανέφερε ότι εναρμονίστηκαν οι με  το νέο προεδρικό διάταγμα και ο δήμος επιδοτήθηκε με ανάλογα ποσά για παρεμβάσεις σε αυτούς. Σε ό,τι αφορά στα voucher και ποιος τα δικαιούται είπε ότι αυτό το κρίνει το αρμόδιο υπουργείο.
Τέλος διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει μεγαλύτερη έκπτωση σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, ούτε να μειωθεί το ποσό της εγγραφής που παραμένει το ίδιο για όσα χρόνια το φιλοξενείται στο σταθμό, γιατί «δεν βγαίνουμε».
Τέλος, στη συνεδρίαση, Μεδιχογων κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η για τη στήριξη των παραγωγών και μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διακοπή κυκλοφορίας στις Λεωφόρους Αθηνών και Λαρίσης λόγω ασφαλτόστρωσης  - https://t.co/loOkxQ6TAb… -

  • #διακομιδή 55χρονου από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/Tp42jboffZ -

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

"Αλιεύοντας" την είδηση