Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Με 436.410 ευρώ χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Με 436.410 ευρώ χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με 436.410 ευρώ χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την διάθεσης πίστωσης του υ υπέγραψε ο

: «Στηρίζουμε κοινωνικές δομές που ενισχύουν το «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης»

Την διάθεσης πίστωσης του ποσού των 436.410 ευρώ υπέγραψε ο για το της λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου. Πρόκειται για έργο το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ και αφορά στην επίλυση ενός σημαντικού κοινωνικού ζητήματος της πόλης του Βόλου. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής τισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Υπέγραψα σήμερα την έγκριση διάθεσης πίστωσης για ένα έργο με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα για την πόλη του Βόλου, ανοίγοντας το δρόμο της δημοπράτησης του έργου. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το Δήμαρχο Αχ. Μπέο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ενίσχυσης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, στηρίζοντας τις κοινωνικές δομές που καλύπτουν βασικές καθημερινές ανάγκες και συμβάλλουν στην ενίσχυση του αναγκαίου «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης».

Τι αφορά το έργο

Αφορά στη της λειτουργίας για 36 μήνες του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων και στοχεύει στην κάλυψη επειγουσών στεγαστικών και βιοτικών αναγκών των αστέγων σε συμφωνία με την Εθνική και Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη για την διασφάλιση της πρόσβασης σε κατάλληλη στέγη, καθώς και με τα προβλεπόμενα στην σχετική Κ.Υ.Α. για τις δομές Υποστήριξης Αστέγων. Ο ξενώνας βρίσκεται στη συνοικία της Νεάπολης στο Βόλο και για την πλήρη λειτουργία του προβλέπεται να στελεχωθεί με 7 άτομα προσωπικό και να λάβει σχετική αδειοδότηση.

Οι ωφελούμενοι του έργου θα είναι αυτοεξυπηρετούμενοι διανυκτερεύοντες στο δρόμο ή σε μη αποδεκτές συνθήκες στέγασης, με προτεραιότητα στις μονογονεϊκές οικογένειες με παιδιά, καθώς και άτομα ή ζευγάρια και οικογένειες που εκτάκτως έχουν απωλέσει την τους λόγω φτώχειας. Ο αριθμός των ωφελουμένων εκτιμάται σε 25 άτομα.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση