Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Μαζική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και πορεία στην ΑΓΕΤ
Μαζική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και πορεία στην ΑΓΕΤ

Μαζική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου και πορεία στην ΑΓΕΤ

Μαζική συγκέντρωση έξω από το Βόλου, θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο, στις 6.00 το απόγευμα και πορεία προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν μέλη του συντονισμού συλλογικοτήτων Βόλου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, απευθύνοντας κάλεσμα στους Βολιώτες να συμμετάσχουν.

Οι ομιλητές ζήτησαν να φύγει η τσιμεντοβιομηχανία από την πόλη , για να ζήσουν οι   χωρίς προβλήματα υγείας, ενώ απηύθυναν κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που ακόμη το …σκέφτονται, στους μαθητές και τους για μαζική κινητοποίηση.

Η Μυρτώ Δραγανίδου από τη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, είπε ότι ο Βόλος με την καύση σκουπιδιών και την ιδιωτικοποίηση του νερού αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου θυσιάζεται το περιβάλλον και οι πόροι, για τις ακόρεστες ορέξεις του κεφαλαίου, κάτι που παγιώνει και ο νέος περιβαλλοντικός νόμος της Ν.Δ.
Όπως ανέφερε “η απάντησή μας δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο σύνθημα όχι στην καύση σκουπιδιών, αλλά χρειάζεται να βάζει μπροστά τις ανάγκες της λαϊκής πλειοψηφίας και να καταδικάζει απροκάλυπτα τους συνένοχους σ’ αυτό το , που είναι η ΕΕ, η κυβέρνηση και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους Αγοραστός και ”.

Η Μ. Δραγανίδου είπε ακόμη  ότι ρόλος του κινήματος είναι να μπλοκάρει την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου, να υψωθεί ως αντίπαλο δέος στη Lafarge και ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του λαϊκού εκβιασμού είναι το συλλαλητήριο, ενώ πρόσθεσε  ότι η στάση του ΠΑΜΕ και της επιτροπής αγώνα πολιτών είναι τουλάχιστον προβληματική, διότι αποφεύγουν το συλλαλητήριο και το υπονομεύουν με αποπροσανατολιστικές δράσεις και χωρίς στόχευση.

Ο Γιώργος Μπεφάνης της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης, τόνισε ότι στόχος του συντονισμού συλλογικοτήτων είναι να συνδέσει το κίνημα της καύσης σκουπιδιών με την κοινωνία, όπως τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους .
«Αυτή η σύνδεση θέλουμε να γίνει με όρους αγώνα στους τόπους δουλειάς, στις συνελεύσεις και στον δρόμο. Το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τα τελευταία χρόνια. Καλούμε τους νέους να φωνάξουν στο συλλαλητήριο ότι από τη Μινεάπολη των ΗΠΑ μέχρι την Ελλάδα και τον Βόλο, η νεολαία δεν μπορεί να αναπνεύσει είτε αυτό γίνεται από την αστυνομική καταστολή είτε από τα σκουπίδια που καίει η ΑΓΕΤ», ανέφερε. Ακόμη κάλεσε τους φοιτητές να φωνάξουν ότι δεν ξεπουλούν το περιβάλλον για δωράκια (υποτροφίες) που δίνει η Lafarge στο . «Η βρωμιά και η δυσοσμία πρέπει να φύγουν από την πόλη του Βόλου», ανέφερε.

Τέλος, ο Γιάννης Χατζηγιάννης,  χαρακτήρισε τύχη και ατυχία να έχουμε έναν εμπρηστή στην περιοχή , που είναι η Δημοτική Αρχή, η οποία κατάφερε να κάνει γνωστό στο Πανελλήνιο, σε χρόνο ρεκόρ, ό,τι προσπαθούσαν οι δυνάμεις εδώ και χρόνια για τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης των νερών του Πηλίου και κατά της καύσης σκουπιδιών.

Όπως είπε, η πανδημία επιτάχυνε όλες τις διαδικασίες και όλα τα σχέδια που είναι αναγκαία από την άποψη του προγράμματος της κυβέρνησης κατ’ εντολήν της ΕΕ που συνεισφέρουν πάντα στην οικονομία τα απαραίτητα κέρδη παρά τη μεγάλη και πρόσθεσε πως η επίθεση αυτή που έχει γίνει και στο Βόλο,  στο ζήτημα της καύσης, ενοποιείται από το νόμο που φυτεύει αιολικά πάρκα σε όλη την Ελλάδα, ενώ το ζήτημα της ενέργειας μπαίνει και στην ΑΓΕΤ, μαζί με τα σκουπίδια, όπου το κεφάλαιο αναζητά τον μοναδικό τρόπο να επενδύσει, δηλαδή ότι είναι κοινωνικό και δημόσιο αγαθό.
«Ο που κάνουμε, είναι πραγματικά για ζωή σε ένα σύστημα που στερεί τη ζωή από όλους μας», κατέληξε το μέλος του συντονισμού συλλογικοτήτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση