Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » «Μαζί για το Βόλο»: Σκανδαλώδης η παραχώρηση ηλεκτροφωτισμού του Βόλου σε εταιρεία
«Μαζί για το Βόλο»: Σκανδαλώδης η παραχώρηση  ηλεκτροφωτισμού του Βόλου σε εταιρεία

«Μαζί για το Βόλο»: Σκανδαλώδης η παραχώρηση ηλεκτροφωτισμού του Βόλου σε εταιρεία

Απάντηση της δημοτικής ρχής

Σκνδαλώδη χαρακτηρίζει  η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» την της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης σε εταιρεία. Η δημοτική κίνηση σε ανακοίνωσή της  καταγγέλλει ότι αυτή η παραχώρηση είναι επιζήμια για την τσέπη των δημοτών, καθώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί από τον ίδιο το Δήμο με πολύ μικρότερο κόστος αντί των 18 εκ. ευρώ, που είναι η σύμβαση με την εταιρεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:«Με μια σκανδαλώδη η Δημοτική Αρχή παραχωρεί τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης σε ανάδοχη εταιρεία, η οποία θα αγοράσει και θα τοποθετήσει σε Βόλο και Νέα Ιωνία 18.166 λάμπες έναντι περίπου 18εκατομμυρίων ευρώ. Το σκανδαλώδες της αυτής της ς της ΔΑ έγκειται σε τρία σημεία: πρώτον, στο ότι το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να υλοποιηθεί από τον ίδιο το Δήμο με το κόστος να ανέρχεται στο ένα τρίτο των 18εκατομμυρίων της σύμβασης με τον ιδιώτη. Δεύτερον, ο Δήμος δεν θα κερδίσει κάτι, καθώς η κατά 50% του ηλεκτρικού ρεύματος που θα προκύψει στα επόμενα 12 χρόνια, θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή της ιδιωτικής εταιρείας. Τρίτον, με το πέρας της δωδεκαετίας, οπόταν θα είχαν όφελος οι δημότες, θα πρέπει οι λαμπτήρες να αλλαχθούν.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της ΔΑ έρχεται σε μια στιγμή που πυκνώνουν οι καταγγελίες για επιεικώς αμφιλεγόμενες συμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για έργα οδοφωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας σε ανά την επικράτεια δήμους. Οι ομοιότητες είναι εμφανείς. Οι ανάδοχοι αμείβονται για τη διάρκεια της παραχώρησης με ένα ποσοστό από την εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται για την ηλεκτροδότηση του δικτύου οδοφωτισμού σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Έτσι, οι δήμοι είναι «ριγμένοι», αφού η τελική ωφέλεια μοιράζεται περίπου κατά 80% στον ανάδοχο και 20% στον δήμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι δημότες δεν είδαν στα τους.

Είναι εμφανές ότι η δήθεν υπεράνω πολιτικών και κομματικών εξαρτήσεων ΔΑ εφαρμόζει πολιτικές νεοφιλελεύθερης αντίληψης και εξυπηρέτησης συμφερόντων, που κάνουν ρεσάλτο σε δομές του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκφράζει πολιτικά την χειρότερη μορφή του παλιού και κατεστημένου που αρέσκεται να καταγγέλλει. Με το πρόσχημα την οικονομική αδυναμία και εργαλείο την κατασυκοφάντηση των δημοτικών δομών, τους οποίους η ίδια υπονομεύει, εφαρμόζει μια σταδιακή εκχώρηση τμημάτων του Δήμου με τον λογαριασμό να πληρωθεί στο άμεσο από όλους μας.»

Απάντηση δημοτικής αρχής 

“Κατανοούμε την ανάγκη του Ιάσονα Αποστολάκη, μετά την ανοιχτή και δημόσια αμφισβήτηση  των «συντρόφων» του για τις ικανότητές του, να δηλώνει την ύπαρξή του έστω και εκδίδοντας ανακοινώσεις με περιεχόμενο όπως αυτή για τη σύμβαση με την ΜΕΤΚΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου.

Βεβαίως δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία για να του απαντήσουμε, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι, μόνοι εμείς, τον αντιμετωπίζουμε στα σοβαρά.

Περιοριζόμαστε να εκφράσουμε την εύλογη ανησυχία μας για την αντίληψη που έχει επί των οικονομικών θεμάτων, καθώς κατέχει μια ευαίσθητη θέση δημοσίου υπαλλήλου στο . Ναι του Κράτους…”

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση