Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μάγεψε η Παιδική Ρωσική Χορωδία τη 2η ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας
Μάγεψε η Παιδική Ρωσική Χορωδία τη 2η ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας

Μάγεψε η Παιδική Ρωσική Χορωδία τη 2η ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας

«Οι Άγγελοι κατέβηκαν στο Βόλο»

«Απόψε οι Άγγελοι κατέβηκαν απ' τον ουρανό στο Βόλο». Με αυτά τα λόγια ο Ιγνάτιος κατέγραψε τα αισθήματά του, αλλά και του του λαού , που κατέκλυσε την παραλία του Βόλου, το βράδυ της Τρίτης 20/6, για να παρακολουθήσει τις της 2ης Ημέρας της φετινής Ναυτικής Εβδομάδας, παρουσία και του ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αρχιμ. Εφραίμ.

Λόγια που αφορούσαν στην αγγελική παρουσία της Παιδικής Χορωδίας «Παραμυθία», του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας, που τραγούδησε και χόρεψε ρωσικούς και ελληνικούς χορούς, κερδίζοντας επάξια το δύσκολο και πληθωρικό χειροκρότημα του βολιώτικου κοινού. Την χορωδία συνόδευσε η ορχήστρα «Εμμέλεια» του γνωστού συνθέτη Χρήστου Τσιαμούλη, με τραγουδίστρια την Καίτη Κουλλιά.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «σήμερα πήραμε γεύση Παραδείσου, καθώς ήλθαν άγγελοι από τη Ρωσία, με φωτεινά πρόσωπα, για να μας θυμίσουν τί σημαίνει κοινή πίστη, τί σημαίνει ιεραποστολή και προσφορά, πώς μπορεί να λειτουργήσει ο Ορθόδοξος Μοναχισμός και σ' αυτόν τον τομέα». Τέλος, ευχαρίστησε τους παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της ς, τη «Μαγνήτων Κιβωτό», το διαδικτυακό «Πεμπτουσία» και τους τοπικούς φορείς, για την υποδειγματική συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της ς, χαιρετισμό απηύθυνε η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς, γερόντισσα Νικολάια, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της Μονής στα ορφανά παιδιά, που συγκεντρώνει κυριολεκτικά από το δρόμο, από τη δεκαετία του ΄90 και εντεύθεν, δίδοντας σ' αυτά νόημα και προοπτική ζωής.

Στο κοινό μίλησε και ο γέροντας Εφραίμ, με θέμα «Το φως της οικουμένης».Τόνισε ότι «η Εκκλησία είναι μπροστά σε όλα, στον πολιτισμό, στην πνευματικότητα, στη χαρά που παρέχει στα τέκνα της». Επίσης μίλησε για την ιστορία της ρωσικής Μονής και για τα τραγικά βιώματα των παιδιών που περιθάλπει και συντηρεί. Επεσήμανε ότι σήμερα «επιτυγχάνεται και μία σύζευξη των ομοδόξων λαών μας, του ρωσικού και του ελληνικού». Ερχόμενος από τον Άθω, ο ηγούμενος Εφραίμ τόνισε ότι «το είναι φως στην οικουμένη, διότι οι Μοναχοί ζουν μέσα στην προσευχή, στην ησυχία, στο κλάμα, όχι από μελαγχολία ή απελπισία, αλλά από Θείον έρωτα, γιατί συμμετέχουν στην παναμαρτωλότητα της οικουμένης και αυτή η πνευματική εργασία τους δίνει και ιδιαίτερη χάρη, ένα ξεχωριστό φως, διότι ο Χριστός είναι Φως…».
Την εκδήλωση χαιρέτησαν, τέλος, ο της «Μαγνήτων Κιβωτού» Νικόλαος Τσούκας και ο δ/ντής του περιοδικού «Πεμπτουσία» Νικόλαος Γκουράρος.

4η Ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας

Οι της 4ης Ημέρας της φετινής Ναυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων νσταντίνου και Ελένης Βόλου, την Πέμπτη 22/6/2017, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στις 8.00 μ.μ. θα παρουσιαστεί η Παιδική μουσική παράσταση «Λάχανα και χάχανα, η Στριγγλένια και η τραγουδομηχανή», με τον Τάσο Ιωαννίδη και την Χορωδία «Ιωνία». Μαέστρος η Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Στις 9.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί λαϊκό πανηγύρι, στο οποίο θα παίξουν οι μουσικοί: Γιάννης Σκαμπαρδώνης, βιολί, Θάνος Δραγάνης, λαούτο, Ιάκωβος Μπατσικούδης, κρουστά, ενώ θα τραγουδήσει ο Γιάννης Κούτριας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση