Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Μ. Χρυσοβελώνη: Μόνο μετά από αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ η αλλαγή χωροθέτησης του έργου στα “Αστέρια”
Μ. Χρυσοβελώνη: Μόνο μετά από αίτημα της  ΔΕΥΑΜΒ η αλλαγή χωροθέτησης του έργου στα “Αστέρια”

Μ. Χρυσοβελώνη: Μόνο μετά από αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ η αλλαγή χωροθέτησης του έργου στα “Αστέρια”

H τροποποίηση του έργου και αλλαγή χωροθέτησής του μπορεί να γίνει μόνο μετά από αίτημα του φορέα κατασκευής που είναι η ΔΕΥΑΜΒ τονίζει η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ,αναφορικά με το έργο κατασκευής αντλιοστασίου ακαθάρτων Αγριάς, το οποίο είναι έργο της ΔΕΥΑΜΒ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη, για την αποφυγή κάθε περαιτέρω παραπληροφόρησης.

Χαρακτηριστικά η κα Χρυσοβελώνη αναφέρει: “Ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αλλά και ως πολιτικό πρόσωπο που γνωρίζει τα προβλήματα του Νομού Μαγνησίας αντιμετώπισα το εν λόγω έργο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Συγκεκριμένα, μετά την με Αρ. Πρωτ.333/25.07. επιστολή του Εκπολιτιστικού-Τουριστικού-Αγροτικού Συλλόγου Δημοσίων υπαλλήλων Αστέρια Αγριάς απευθυνόμενη και στον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Χαρίτση αλλά και στον βουλευτή Μαγνησίας κ. Μεϊκόπουλο μας ζητήθηκε να απαντήσουμε εάν η αλλαγή χωροθέτησης του αντλιοστασίου στην περιοχή Αγριάς είναι εφικτή.

Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Εκπολιτιστικό-Τουριστικό-Αγροτικό Σύλλογο Δημοσίων υπαλλήλων Αστέρια Αγριάς τους ενημέρωσα ότι για την τροποποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία η οποία εκκινείται μετά από αίτημα του φορέα κατασκευής-υλοποίησης ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ΔΕΥΑΜΒ.

Επιπροσθέτως, μελετώντας την εναλλακτική πρόταση του Συλλόγου για μεταφορά του αντλιοστασίου, απευθύνθηκα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕΔΙ, όπου με ενημέρωσαν ότι ο χώρος που προτείνεται από τον σύλλογο σαν εναλλακτική τοποθέτησή του έχει απαλλοτριωθεί με την Αρ.1083592/5945/0010/26.11.2007 (ΦΕΚ .Α.Π. 536/13.12.2007) ΚΥΑ Υπ. Οικονομίας & Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ και ανήκει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, όπως προείπα, για οποιαδήποτε τροποποίηση αρμόδιος είναι ο φορέας κατασκευής-δικαιούχος δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ.

Καταλήγοντας, γνωρίζω ότι το θέμα έχει πάρει ήδη τη δικαστική οδό και την απάντηση θα δώσει η στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.
Κάθε αντίθετο δημοσίευμα μόνο ως εμπαθές και δημοσιογραφικά ανακριβές μπορεί να χαρακτηριστεί”.

Ο Δήμος Βόλου

Κατανοούμε την πολιτική ανάγκη της υφυπουργού, κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη να δώσει μια τέτοια απάντηση στο μείζον θέμα της κατασκευής του αντλιοστασίου στην Αγριά, όχι όμως και το περιεχόμενό της.

Σε κάθε περίπτωση την παραπέμπουμε στα έγγραφα που έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και της ΔΕΥΑΜΒ, από τα οποία προκύπτει το βάσιμο και δίκαιο της θέσης μας για την άμεση ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού περιβαλλοντικού έργου ζωής για την περιοχή μας.

Το έργο πρέπει και θα προχωρήσει με βάση το σχεδιασμό, που υπάρχει από την έγκριση των μελετών, και τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα, άλλως απειλείται με ματαίωση και είμαστε σίγουροι ότι τη θέση μας αυτή συμμερίζεται και η κα. υφυπουργός”.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση