Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » “Λουκέτο” σε κοινόχρηστες βρύσες Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου
“Λουκέτο” σε κοινόχρηστες βρύσες  Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου

“Λουκέτο” σε κοινόχρηστες βρύσες Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου

Καθαρό το στην Πορταριά

Σε μελέτη και διαβούλευση με τα τοπικά συμβούλια των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Βόλου, θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Δ.Σ. προκειμένου να προκύψει αν θα κλείσουν που κρίνονται αχρείαστες.

Ο πρόεδρος του ΔΣ τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί θέμα με τις βρύσες στην Πορταριά κι όχι μόνο όπου εκεί υπάρχουν περί στις 32 – 33 κι έκανε γνωστό ότι πλέον το στην Πορταριά σύμωνα με τις τελευταίες μετρήσεις είναι πεντακάθαρο.

Ο Απ. Γαλάτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται ο κάθε ιδιώτης να έχει τη δική του βρύση. Θα επιλέξουμε όσες συμφωνήσουμε με το τοπικό συμβούλιο και οι υπόλοιπες θα κλείσουν για πάντα, γιατί είναι μεγάλη κατανάλωση. Θα γίνει για όλες τις κοινόχρηστες βρύσες. Για όλες θα γίνει μελέτη κι έλεγχος. Κάποιες θα μείνουν ανοιχτές και κάποιες θα κλείσουν. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει για όλο τον Καλλικρατικό Δήμο».

Σε ερώτηση του Μαργ. Πατσιαντά, πώς χρησιμοποιούνταν οι επιπλέον βρύσες στην Πορταριά, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ απάντησε «ο κάθε πικραμένος την χρησιμοποιούσε για να εξυπηρετεί ίδιον όφελος. Θα μείνουν 10 βρύσες που αποτυπώνουν το πηλιορίτικο χρώμα στην περιοχή, αλλά οι άλλες θα κλείσουν. Σε οποιαδήποτε απόφαση, η ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι την Επιχείρηση και τον Δήμο Βόλου, την διοικούμε εμείς κι εμείς αποφασίζουμε μέχρι το 2019».

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης, συμφώνησε, ωστόσο ζήτησε, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, να έρθει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας ο κ. Γαλάτης, διευκρίνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και τοπικούς παράγοντες κι όπως είπε «ότι πουν οι τοπικοί παράγοντες θα γίνει» και φέροντας ως παράδειγμα την Πορταριά είπε ότι η κοινόχρηστη βρύση της κ. Κρίτσα θα κλείσει κι όπως είπε «αν θέλει η κα. Κρίτσα να βάλει υδρόμετρο και να αφήσει τη βρύση να τρέχει».

Επίσης εγκρίθηκε έργο για απευθείας ανάθεσης για υδρομαστεύσεις, με τον κ. Κουτσιφέλη να εκφράζει επιφυλάξεις αν το αίτημα έχει χρησιμότητα. Όπως είπε «εγώ νόμιζα ότι υπήρχαν υδρομαστευμένες πηγές, αλλά με την έννοια της μελέτης δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά της, καθώς μπορεί να εγκριθεί μεν δαπάνη, αλλά από τη μελέτη να προκύψει ότι δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα».

Τέλος εγκρίθηκε η παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Σύνδεσης δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγριάς με ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ έως την 30 Σεπτεμβρίου».

Ωστόσο ο Απ. Γαλάτης επέστησε την προσοχή στους υπηρεσιακούς παράγοντες για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου. «Είναι θέμα τιμής. Όχι επειδή πήραμε την παράταση να εφησυχάσουμε. Μέχρι 15 – 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι έτοιμο».

Eν τω μεταξύ, αίρεται, με απόφαση της ΔΕΥΑΜΒ, η απαγόρευση για χρήση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης που ίσχυε από τις 19/10/2015 στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς.

Η άρση της απαγόρευσης καθίσταται δυνατή καθώς από τα τελευταία αποτελέσματα των αναλύσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε που ελήφθησαν στις 25 Ιουλίου και μας κοινοποιήθηκαν στις 29 Ιουλίου, προκύπτει η απουσία μικροβιακού φορτίου σε όλα τα και ως εκ τούτου πληρούνται οι προδιαγραφές που ορίζει η ΚΥΑ Υ2/2600/2001

Για τα αποτελέσματα, που έχουν αναρτηθεί στη επίσημη ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΜΒ www.deyamv.gr, έχουν ενημερωθεί εγγράφως η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ς, το Γραφείο Εμπορίου και ο Σύλλογος ιδιοκτητών καφετεριών- αναψυκτηρίων και εστίασης Ν.ς.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο μοναδικός παράγοντας διασφάλισης της Δημοσίας Υγείας στη διανομή του πόσιμου νερού είναι η μόνιμη και συστηματική απολύμανσή του με κατάλληλες διατάξεις προσθήκης υποχλωριώδους νατρίου.

Η ΔΕΥΑΜΒ, όπως τονίζεται, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και προς τούτο συνεχίζει τους συνεχείς και εντατικούς ελέγχους σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Στον αγώνα για την παροχή του αναπαλλοτρίωτου υ αγαθού, του νερού, που είναι απαραίτητο για τη ζωή και την ανθρώπινη κοινωνία, καλεί τους πολίτες σε συνεργασία, μακριά από ακρότητες και ιδιοκτησιακές λογικές.

Στους μπαχαλάκηδες, όσους κρύβονται πίσω από συλλόγους – σφραγίδες και όλους εκείνους που επενδύουν στη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό, για να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή τους συμφέροντα, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι ματαιοπονούν.

Η ΔΕΥΑΜΒ και οι υπηρεσίες της, ήταν, είναι και θα παραμείνουν περιουσιακό στοιχείο του συνόλου των πολιτών του Βόλου και έτσι αντιμετωπίζονται. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και υποκρύπτουν δόλιες σκοπιμότητες.

Η διασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού νερού και η διαχείρισή του ώστε να είναι εφικτή η όλων των πολιτών σε αυτό, είναι αποκλειστική υπόθεση της ΔΕΥΑΜΒ και κανενός άλλου.

Τοποθέτηση υδτρομέτρων

Η ΔΕΥΑΜΒ με την υπ' αριθμ. 8/2016 Απόφαση του Δ.Σ. και την υπ. Αριθμ. 170/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της με την υπ .αριθμ. 877/49522/20-04-2016 Απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ενέκρινε την υποχρέωση τοποθέτησης υδρόμετρων και σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης των ακινήτων στις Τοπικές Κοινότητες Πορταριάς Μακρινίτσας (συμπεριλαμβανομένης της συνοικίας Κουκουράβας), Άλλης Μεριάς, Σταγιατών και Κατηχωρίου.

Η καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους και την ανταπόκρισή τους στην προαναφερόμενη Απόφαση, εκπνέει στις 31/07/2016.

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει τους καταναλωτές των εν λόγω περιοχών ότι η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την 15/09/2016.

Μετά το πέρας της 15ης Σεπτεμβρίου η ΔΕΥΑΜΒ, θα προβεί στην λήψη των μέτρων που περιλαμβάνονται στις εν λόγω Αποφάσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση