Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Λάβρος κατά της δημοτικής αρχής ο Μιχ. Μιτζικός για την εκχώρηση των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού
Λάβρος κατά της δημοτικής αρχής ο Μιχ. Μιτζικός για την εκχώρηση των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού

Λάβρος κατά της δημοτικής αρχής ο Μιχ. Μιτζικός για την εκχώρηση των εσόδων από ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού

«Είναι ανεπίτρεπτο να ενεχυριάζονται τα δημοτικά τέλη» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχ. Μιτζικός, καταψηφίζοντας την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την εκχώρηση των εσόδων από ηλεκτροφωτισμού, για 12 χρόνια σε ιδιώτη, στο πλαίσιο της επανέγκρισης των τεχνικών προδιαγραφών και της επανακατάρτισης των όρων διακήρυξης του σχετικού ανοικτού ηλεκτρονικού διεθνή διαγωνισμού.

Το θέμα που  ήρθε εκ νέου προς ψήφιση μετά την πρόσφατη έγκρισή του από το   Βόλου και αφορούσε την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων (οδο) στον Δήμο Βόλου, με εκτιμώμενη αξία 14.414.995,74 ευρώ (μη συμπεριλαμομένου του Φ.Π.Α. 24%) και ανάκληση της υπ' αριθ. 769/2018 της Ο.Ε. προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Μιτζικού   στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής , στην προοπτική εκχώρησης των δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτη, λέγοντας: «ο Βόλου χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του αναδόχου δεν θα μπορεί να έχει έλεγχο των εσόδων και να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια. Υπάρχει όρος σε περίπτωση  διαφωνίας των δυο συμβαλλόμενων πλευρών να υπάρχει διαιτησία, κάτι που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Ο ίδιος είπε επίσης  ότι «η παράταξή του είναι υπέρ της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά με την υλοποίηση εργολαβιών και όχι με την εκχώρηση δημοτικών τελών. Πρόκειται για μεγάλο ρίσκο και για μια λάθος πολιτικά, αφού θα δεσμεύει τις επόμενες δημοτικές αρχές για δέκα χρόνια».

Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει ταχθεί υπέρ της προαναφερόμενης λύσης επικαλούμενη έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού. Σύμφωνα με τη μελέτη ο Βόλου αναζητεί τις υπηρεσίες και τη χρηματοδότηση της συνολικής επένδυσης στον τομέα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδο), παράλληλα με την συντήρηση του συστήματος για 12 χρόνια στον Ιδιωτικό Τομέα, μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης.

Το καλύπτει μέρος του συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου, σε δρόμους. Με βάση τα στοιχεία της καταμέτρησης της Μελέτης του Δήμου το σύνολο των φωτιστικών σωμάτων ανέρχεται σε 18.166 σημεία.

Τέλος, αναφέρεται  ότι το θέμα είχε καταψηφίσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Νάνος, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή ότι προχωρά σε ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση