Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » ΛΑΣ: Λήψη μέτρων για την ασφάλεια και προστασία κατοίκων και μαθητών στην περιοχή Διμηνίου
ΛΑΣ: Λήψη μέτρων για την ασφάλεια και προστασία κατοίκων και  μαθητών στην περιοχή Διμηνίου

ΛΑΣ: Λήψη μέτρων για την ασφάλεια και προστασία κατοίκων και μαθητών στην περιοχή Διμηνίου

 

Ερώτηση κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ Απ. Νάνος και Θ. Τσαλούχας  προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ζητώντας τη λήψη άμεσα μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων και ιδιαίτερα των μαθητών στην περιοχή Διμηνίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: ” Δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των κατοίκων του Διμηνίου και της ευρύτερης περιοχής για τις επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες που υπάρχουν στην Επαρχιακή Οδό Βόλου – Παληουρίου (Διμηνίου) που συνδέει την τοπική κοινότητα Διμηνίου με το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια, κατά μήκος της οδού Βόλου – Παληουρίου έχουν αναπτύξει  οικονομική δραστηριότητα αρκετές επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό, όπως και η λειτουργία της λαχαναγοράς στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων μεταφοράς προϊόντων, δημιουργώντας έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και μεγάλους κινδύνους για τους πεζούς, ιδιαίτερα για τους μαθητές που μετακινούνται προς τις σχολικές μονάδες της περιοχής.

Η αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, είχε ως αποτέλεσμα την άναρχη οικιστική ανάπτυξη, την καταστροφή γης υψηλής παραγωγικότητας και την έλλειψη των απαραίτητων υποδομών προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής των κατοίκων.

Στην οδό Βόλου – Παληουρίου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και υποδομές ασφαλούς διέλευσης των πεζών, δεν υπάρχει η απαραίτητη και επαρκής σηματοδότηση προστασίας των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία 1ο και 2ο Διμηνίου, στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου και στα Νηπιαγωγεία της τοπικής κοινότητας, δεν υπάρχουν διαμορφωμένοι χώροι εισόδου – εξόδου των μεγάλων οχημάτων μπροστά σε πολλές από τις επιχειρήσεις που «εφάπτονται» με την οδό. Δεν έχει προβλεφθεί και δεν έχουν ολοκληρωθεί τα αντίστοιχα οδικά έργα για την προσέγγιση των μεγάλων οχημάτων στη λαχαναγορά από την οδό Αθηνών – μέτρο που βοηθούσε στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην οδό Βόλου – Παληουρίου.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Βόλου:

  • Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων και των μαθητών από τις επικίνδυνες κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κατά μήκος της Επαρχιακής οδού Βόλου – Παληουρίου (Διμηνίου).
  • Πότε θα γίνουν τα απαραίτητα έργα, όπως διαπλατύνσεις και πεζοδρόμια με προστατευτικές μπάρες, επαρκής σηματοδότηση, σχεδιασμός για τους χώρους εισόδου μεγάλων οχημάτων στις επιχειρήσεις, ολοκλήρωση των οδικών έργων στην οδό παραπλεύρως του ρέματος Καλιακούδα (Ξηριά), κ.ά., ώστε να διασφαλιστούν, όσο το δυνατόν, η ασφάλεια και η προστασία των κατοίκων;

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση