Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κυριάκος Κυριάκος: Πολιτικά και διαχειριστικά κενά της κυβέρνησης της ΝΔ
Κυριάκος Κυριάκος: Πολιτικά και διαχειριστικά κενά της κυβέρνησης της ΝΔ

Κυριάκος Κυριάκος: Πολιτικά και διαχειριστικά κενά της κυβέρνησης της ΝΔ

 

Γι πολιτικά κι διαχειριστικά κενά της κυβέρνησης της ΝΔ έκανε λόγο ο γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής  Κυριάκος Κυριάκος που απόψε στις 8.00 μ.μ.θα μιλήσει  σε εκδήλωση του Κινήματος στο ξενοδοχείο Πάρκ στο Βόλο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σενάριο αδυναμίας της κυβέρνησης  την προοπτική προσφυγής στις κάλπες  και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα ήταν απέναντί της,  σε θέματα όπως το προσφυγικό,  τα εθνικά θέματα, στο ποδόσφαιρο και οι πλειστηριασμοί.

Ο κ. Κυριάκος μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι το τελευταίο από  τις πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσε να κατηγορηθεί για στροφές κάθε είδους. «Το ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα είναι η αυθεντική έκφραση της κεντροαριστεράς στον τόπο, έχει εμποτισμένες τις αρχές της πολιτικής και της ιδεολογίας, οπότε δε νομίζω ότι χρειάστηκε ποτέ να κάνει κάποια στροφή. Εμείς ήμασταν συνεπείς, άλλοι έκαναν διάφορες στροφές προκειμένου να καταλάβουν χώρους που δεν ξέρουν, ή δεν συμπαθούν ή δεν τους ανήκουν» εξήγησε.

Τόνισε ότι το Κίνημα ήταν  πάντα συνεπές σε μια κριτική με στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση, κοινωνική συνοχή, δικαιοσύνη και τ περισσότερο από ποτέ αυτά είναι ζητήματα που έχουν ανατραπεί στη δεκαετή κρίση και πρέπει να επανασυντηρηθούν στην ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Κυριάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι θαμπωμένη από τις δημοσκοπήσεις,  που διαχρονικά πιστοποιούν ότι οι νέες κυβερνήσεις είχαν πάντα μεγάλη αποδοχή και κυρίως από ανθρώπους που δεν τις ψήφιζαν. Κι αυτό γιατί οι πολίτες περισσότερο εναποθέτουν τις ελπίδες τους παρά κρίνουν επί της ουσίας το κυβερνητικό .»Θαμπωμένη λοιπόν από τις δημοσκοπήσεις και από την εκ νίκη που ήταν ένα δώρο του κ. Τσίπρα ώστε να έρθει η ΝΔ αυτοδύναμη, έχουν κάνει όλα τα λάθη που θα μπορούσαν να κάνουν σε πολύ κομβικά σημεία και κυρίως το βασικό τους λάθος είναι ότι δεν έψαξαν επί της ουσίας τη συναίνεση κ την κοινή πάνω σε φλέγοντα ζητήματα τα οποία έχουν μόνο ένα τρόπο να λυθούν».

Ο  γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι στο    θα έπρεπε οι πολιτικές δυνάμεις να θέσουν ένα εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη, να αλλάξουν οι όροι και να δοθεί περισσότερη βοήθεια «για να διαχειριστούμε ένα πρόβλημα που δεν μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις, περνάει τα όρια του κράτους η μεταναστευτική κρίση. Το δεύτερο ήταν τα εθνικά ζητήματα τα οποία, πάλι ένα συμβούλιο αρχηγών θα έδινε μια διαπραγματευτική γραμμή και δύναμη στον πρωθυπουργό και στην Αμερική όπου έκανε τον παρατηρητή του σόου του Τραμπ, ή τουλάχιστον θα μας έβαζε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα της Λιβύης με τους άλλους ευρωπαίους εταίρους.  Είμαστε προβλέψιμοι, είμαστε ναι σε όλα, χωρίς να διεκδικούμε και χωρίς να παίρνουμε ένα ευρώ παραπάνω για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ή χωρίς να παίρνουμε σαφείς δεσμεύσεις των συμμάχων μας για βοήθεια ή για στήριξη σε αυτή την περίοδο έντασης στα ελληνοτουρκικά».

Επιπλέον ο κ. Κυριάκος τόνισε ότι συχνά πυκνά στελέχη της κυβέρνησης όπως ο κ. κάνουν δηλώσεις που αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις της και τη συνέπεια προς την ιδεολογία τους. » Είναι δεξιοί οι άνθρωποι, για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας για παράδειγμα που είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι η καπιταλιστική αγορά θέλει δυνατές τις τράπεζες και είναι και η βαθιά μας διαφωνία. Η καπιταλιστική αγορά μπορεί  να θέλει ό,τι θέλει, αλλά εμείς θέλουμε κοινωνική συνοχή και δυνατούς πολίτες πρώτα, οι τράπεζες χρηματοδοτήθηκαν απ τους φορολογούμε κατά τα διάρκεια της κρίσης, τώρα θα πρέπει και εκείνες να κάνουν ήπια προσαρμογή στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και αποδεδειγμένα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Υπάρχουν λοιπόν μεγάλες, σοβαρές ιδεολογικές διαφορές με την κυβέρνηση και είμαστε εδώ για να τις αναδεικνύουμε και για να κάνουμε προτάσεις για να λυθούν τα προβλήματα των πολιτών».

Ο κ. Κυριάκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει συνεργασίες ενώ το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα υπέρ των συνεργασιών και των  συναινέσεων. «Φοβούνται ότι η φθορά θα αρχίσει να παίρνει μορφή ς όπως φάνηκε και με το ποδόσφαιρο και θέλουν να το προλάβουν, αν ισχύουν οι φήμες για εκλογές. Εμείς δεν έχουμε το φόβο της κάλπης και να τοποθετηθούμε στην κρίση των πολιτών, νομίζω ότι θα είμαστε ένα ενισχυμένο κόμμα στις επόμενες εκλογές».

Ο ίδιος εκτίμησε  ότι αφού το ΚΙΝΑΛ κατάφερε με τι όποιες απώλειες να βγει από τις  συμπληγάδες της διάλυσης είναι έτοιμο να συνεχίσει δυναμικά. «Θα πρέπει να γνωρίζουμε την αφετηρία για να κρίνουμε τη σημερινή κατάσταση. Σήμερα νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει αυτή τη φάση, και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το ζήτημα της επιβίωσης, έχει κερδηθεί. Η διαδικασία αυτή δεν  είναι για όλους. Το να είσαι σε μια κυβερνητική μηχανή είναι ελκυστικό έτσι κι αλλιώς, το να περνάς από ζυμώσεις που σε φέρνουν σε ένα άσχημο εκλογικά επίπεδο, διώχνει κόσμο που είναι δίπλα σου για να καρπωθεί τους καρπούς της κυβερνησιμότητας. Νομίζω ότι σιγά σιγά το στίγμα μας έχει ξεκαθαρίσει, είμαστε μια δύναμη στο κοινοβούλιο, νομίζω ότι αυτό γίνεται κατανοητό και στην κοινωνία, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι από εδώ θα πάμε μόνο προς τα πάνω. Αφήσαμε πίσω μας στοιχεία εσωστρέφειας, κάναμε πολλές εσωκομματικές διαδικασίες ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις, να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είμαστε και που πάμε, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη συνδιάσκεψη, είναι μια πρωτοφανής διαδικασία ελληνικού κόμματος να ανοίξει τόσο πολύ τα μέλη του ώστε να συζητήσει επί της ουσίας για το τι κόμμα θέλουμε να είμαστε».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση