Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2017 του συλλόγου αποφοίτων παιδοπόλεων
Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2017 του συλλόγου αποφοίτων παιδοπόλεων

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2017 του συλλόγου αποφοίτων παιδοπόλεων

Για τα 10 χρόνια δράσης- αναμνήσεων και προοπτικής

 

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας, που ήταν γεμάτα με επαναφορά αναμνήσεων, δράσεων, πρωτοβουλιών, αλλά  και  ενδείξεων νέων σταθερών προοπτικών.

Η πρώτη κίνηση του Δ.Σ. του Συλλόγου, ήταν η έκδοση και η κυκλοφορία του «Ημερολογίου ».

Η έκδοση του ημερολογίου στοχεύει στη γενικότερη προβολή του Συλλόγου.

Είναι αφιερωμένο εξ' ολοκλήρου στη ζωή των Αποφοίτων στις Παιδοπόλεις και  αυτό αποτυπώνεται με καταπληκτικές , από διάφορες φάσεις της ζωής σε αυτές.

Ετοιμάστηκε με μεράκι, αγάπη και διάθεση, αποτυπώνει στιγμιότυπα από τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και από τα αξέχαστα άγουρα χρόνια που έζησαν οι σημερινοί απόφοιτοι.

Στόχος είναι να φτάσει σε κάθε χώρα της γης, που υπάρχουν απόφοιτοι, αλλά και δεν πρέπει να λείψει από κανένα σπίτι φίλου των Παιδοπόλεων.

Η ενδεικτική τιμή διάθεσης του καλαίσθητου και γεμάτου αναμνήσεις ημερολογίου είναι  3 ευρώ για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του Συλλόγου που εντάσσονται στις εκδηλώσεις για τα «10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»  και μπορεί να το προμηθευτεί ο κάθε ενδιαφερόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ή και μέσω της φόρμας επικοινωνίας του Συλλόγου: info@paidopοlis.gr, όπου υπάρχει πρόνοια να φτάσει σε όλους.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο Σύλλογος, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 10 χρόνων του, θα πραγματοποιήσει ολόκληρο το έτος σειρά εκδηλώσεων με ποικίλο περιεχόμενο και πολλαπλές αναφορές.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της τικης πίτας, θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων και εκδηλώσεων.

Δεν είναι βέβαια και τόσο σημαντικό να γιορτάζει ένας φορέας τα δέκα χρόνια λειτουργίας του. Όταν όμως πρόκειται για τους Αποφοίτους Παιδοπόλεων, που τόσα έχουν ζήσει, για τόσα χρόνια και καταφέρνουν να οργανωθούν επί τέλους σε ένα Σύλλογο, έχει εξαιρετική σημασία και ενδιαφέρον.

Δέκα χρόνια πριν, το Φθινόπωρο του 2007, έγινε γεγονός η από χρόνια αναζήτηση νομικής υπόστασης και ουσιαστικής εκπροσώπησης των Αποφοίτων Παιδοπόλεων, απέναντι σε κάθε δημόσιο και ιδιωτικό φορέα, μετά από συναντήσεις στον γνωστό χώρο ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, πολλαπλών σκέψεων και δημιουργικών προτάσεων για την του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων αυτά τα 10 χρόνια, γέμισε τα μέλη του  με και αναμνήσεις από το παρελθόν, δράσεις και ανάσες ανθρώπων που θέλησαν να συνυπάρξουν με τη σκέψη στο όμορφο παρελθόν, την αξιοποίηση και βελτίωση του παρόντος και με την προοπτική στο μέλλον.

Οι σκοποί που τέθηκαν από το 2007 και αφορούν στην προσπάθεια επανασύνδεσης των αποφοίτων, την προστασία των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», την κοινωνική πρόνοια,  τον πολιτισμό, την έρευνα των αρχείων, την επικοινωνία μεταξύ των αποφοίτων και την δραστηριοποίηση όλων των ενεργών  δυνατοτήτων, φαίνεται ότι βρίσκουν την επίτευξή  τους πλέον.

Η πραγματοποίηση των παραπάνω  στόχων, προσεγγίστηκε από όλα τα Δ.Σ. της δεκαετίας, με καλή οργάνωση, συνεχή δράση, πανελλήνιες συναντήσεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές,  αφιερώματα, δια και με συνεχή ανάδειξη της πνευματικής και καλλιτεχνικής ς των αποφοίτων.

Αποκτήθηκαν  μόνιμα γραφεία, χάρις στη γενναιοδωρία των εκάστοτε διοικητών της 5ης Υγειονομικής ς Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος  και διαμορφώθηκε ένας χώρος συνύπαρξης των παλαιών φίλων, διαρκώς μεταλλασσόμενος,  εξυπηρετικός, με  ιδανικό συνδυασμό πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων,  που, επιπλέον έχει τη δυνατότητα διοργάνωσης και φιλοξενίας εκδηλώσεων και άλλων πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Όλα όσα σε αυτό το διάστημα συνέβησαν, ελέχθηκαν και εννοήθηκαν, οι συναντήσεις παλαιών φίλων που έγιναν, οι φιλίες που δημιουργήθηκαν, οι σχέσεις εκτίμησης που αναπτύχθηκαν, οι ατέρμονες συζητήσεις γύρω από “το τραπέζι”, όλα μα όλα, θα φυλαχθούν από του αποφοίτους σαν δώρα ακριβά και πολύτιμα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση