Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Δημαρχείου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Δημαρχείου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Δημαρχείου

Για την κατασκευή του 4ου κυκλικού κόμβου, θα υλοποιηθεί διέλευσης των οχημάτων από τη ζώνη του εργοταξίου που θα αναπτυχθεί γύρω από τη διασταύρωση της οδού Λαμπράκη με την οδό Δημητριάδος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η διενέργεια της των οχημάτων θα πραγματοποιείται ως ακολούθως:

1. Κατεύθυνση οχημάτων από κέντρο Βόλου (οδός Δημητριάδος) προς έξοδο πόλης (οδός Λαμπράκη) και προς Νέα Ιωνία (οδός ).

Τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Δημητριάδος, αμέσως μετά την διασταύρωση με την οδό Αθ. Διάκου, θα χρησιμοποιούν το δεξί ως προς την κίνηση (βορινό) , θα στρέφουν υποχρεωτικά ελαφρώς δεξιά στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και μετά από λίγα (μετά την απότμηση της νησίδας) θα μπορούν να στρέφουν αριστερά, θα χρησιμοποιούν για κίνηση τον χώρο μπροστά (ανατολικά) από το και στη συνέχεια θα στρέφουν δεξιά ώστε να επανέρχονται στην οδό Λαμπράκη. Θα απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Τα οχήματα που κινούνται προς την οδό και τη Νέα Ιωνία θα μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται ευθύγραμμα επί της οδού Δημητριάδος μέχρι να εισέλθουν στην οδό .

2. Κατεύθυνση οχημάτων από οδό 2ας Νοεμβρίου προς κέντρο Βόλου & έξοδο πόλης.

Το καθόδου (προς κέντρο) της οδού 2ας Νοεμβρίου – Δημητριάδος θα αποκλειστεί για τα οχήματα στο ύψος της οδού Ξενοφώντος, ώστε η ροή των οχημάτων προς την έξοδο της πόλης να είναι ανεμπόδιστη. Τα οχήματα που κινούνται προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού 2ας Νοεμβρίου, θα στρέφουν υποχρεωτικά δεξιά προς την οδό Βασσάνη και από εκεί μέσω της οδού Παπαδιαμάντη θα κινούνται είτε προς κέντρο πόλης, είτε προς έξοδο πόλης. Θα απαγορευθεί αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση οχημάτων επί της οδού Βασσάνη.

3. Κατεύθυνση οχημάτων από οδό κόμβο Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη προς κέντρο Βόλου (οδός )

Φάση α’: Τα οχήματα που θα κινούνται προς το κέντρο της πόλης προερχόμενα από την οδό Λαμπράκη, ή από την οδό Αλμυρού, ή από την οδό Παπαδιαμάντη, στο ύψος του νέου κυκλικού κόμβου Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη, θα οδηγούνται σε παράκαμψη δεξιά και μέσω της παραλιακής οδού, θα συνεχίζουν προς το κέντρο της πόλης. Θα υπάρχει η δυνατότητα εισόδου στην οδό μέσω απότμησης νησίδας λίγα προ της διασταύρωσης Ιάσονος – Μπόρελ. Θα μονοδρομηθεί το τμήμα της παραλιακής οδού από τον κυκλικό κόμβο Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη έως την οδό Κοραή, με φορά από τον κόμβο προς την οδό Κοραή. Θα απαγορεύεται αμφίπλευρα η στάση και η στάθμευση σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Φάση β’: Τα οχήματα που θα κινούνται προς το κέντρο της πόλης προερχόμενα από την οδό Λαμπράκη, ή από την οδό Αλμυρού, ή από την οδό Παπαδιαμάντη, αμέσως μετά τον νέο κυκλικό κόμβο Λαμπράκη – Παπαδιαμάντη, θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά το δεξί ως προς την κίνηση (νότιο) ρεύμα της οδού Λαμπράκη και θα εισέρχονται απευθείας κανονικά στην οδό Ιάσονος χωρίς να απαιτείται εκτροπή.

Η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 30 χλμ/ ώρα στα ανωτέρω των παρακάμψεων. Οι πινακίδες που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές, θα καθορίζουν τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα πληροφορούν για τις πραγματοποιούμενες καθώς και για τις πορείες εκτροπής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

"Αλιεύοντας" την είδηση