Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κόντρα εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ -διοίκησης για την μισθοδοσία
Κόντρα εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ -διοίκησης για την μισθοδοσία

Κόντρα εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ -διοίκησης για την μισθοδοσία

Την εφαρμογή απόφασης του Εφετείου ς για την εναρμόνιση  των μισθών των εργαζομένων στη ΜΒ στα επίπεδα του 2012,  έθεσε  στη σημερινή συνεδρίαση της διοίκησης της Επιχείρησης ο πρόεδρος των εργαζομένων Βάϊος Ζεμπέογλου.Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΜΒ απάντησε   ότι αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο, που έχει προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου 2018.

Το θέμα προέκυψε κατά τη συζήτηση  της αμοιβής των νομικών συμβούλων της ΔΕΥΑΜΒ , όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ  είπε  ότι ως εκπρόσωπος των εργαζομένων έχει ψηφίσει όλες τις αμοιβές  των νομικών συμβούλων και κάλεσε τη διοίκηση  να εφαρμόσει, δύο χρόνια μετά, την απόφαση του Εφετείου ς, για την εναρμόνιση των μισθών στα επίπεδα του 2012 και δήλωσε ότι για τους εργαζόμε δεν είναι ευχάριστο να βρίσκονται στις αίθουσες των Δικαστηρίων.

“Επειδή η μια απόφαση αφορά την απόφαση του , για εναρμόνιση της μισθοδοσίας στα επίπεδα του 2012, δύο χρόνια μετά η απόφαση πρέπει να εφαρμοστεί. Δε μας είναι ευχάριστο να βρισκόμαστε στις αίθουσες των Δικαστηρίων.Όλοι πρέπει να εργαζόμαστε για το κοινό συμφέρον εργαζόμενοι και Διοίκηση και επειδή έρχονται και άλλα ένδικα μέσα από εργαζόμε για την απόφαση, καλό είναι να μη φτάνουμε εδώ»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Απαντώντας ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αρ. Σαββάκης απάντησε ότι έγιναν κινήσεις και υπάρχει πρόθεση για εφαρμογή της απόφασης από τη διοίκηση, αν και η απόφαση δεν ορίζει τα ποσά που πρέπει να δοθούν, ενώ εργαζόμενοι έκαναν αγωγές για συγκεκριμένα ποσά, μερικές αποφάσεις βγήκαν και άλλες όχι.

«Θα είμαι υπόλογος αν δεν πάω το θέμα να τελεσιδικήσει στον τελευταίο βαθμό. Η υπόθεση πήρε δικάσιμο στον Άρειο Πάγο για τις 2 Οκτωβρίου 2018 και θα περιμένουμε, όπως και για τις αγωγές. Κάποιοι κατέφυγαν σε διαταγές πληρωμής, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά η διοίκηση δεν μπορεί να αποφασίσει τι ποσό θα πληρώσει αν δεν υπάρχει δεδικασμένο ποσό», ανέφερε.

Επίσης  είπε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι με διαταγές πληρωμής ζητούν όλο το ποσό από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα, αλλά αν πάνε στη ΔΕΥΑΜΒ 110 διαταγές πληρωμής με όλα τα ποσά θα φθάνουν στα 5 εκ. € χρήματα που η ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να πληρώσει χωρίς διακανονισμό. Όπως είπε, η Διοίκηση βρίσκεται στην κατεύθυνση να βρεθεί λύση, ενώ όταν βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου θα γίνει συζήτηση με τους εργαζόμενους, ώστε να βρεθεί λύση και να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Για την αμοιβή των νομικών συμβούλων ο εκπρόσωπος των μειοψηφιών Μαργ. Πατσιαντάς ψήφισε λευκό, εκτιμώντας ότι οι ώρες απασχόλησης των νομικών για διάφορες υποθέσεις ήταν 8 και 10, που θεώρησε ότι είναι πολλές.

Απαντώντας ο νομικός σύμβουλος Ιωάννης Καραγκιόζος είπε ότι οι υποθέσεις δεν είναι φασόν, στην πραγματικότητα οι νομικοί σύμβουλοι εργάζονται 30-40 ώρες και χρεώνουν πολύ λιγότερο, ενώ προσκάλεσε τον κ. Πατσιαντά να δει τα δικόγραφα για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

Αποκαταστάθηκε  το πρόβλημα στη Λαρίσης – εαπόλεως

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Άρης Σαββάκης είπε ότι από σήμερα λύθηκε το πρόβλημα που υπήρχε με λιμνάζοντα νερά επί των οδών Λαρίσης – εαπόλεως στο Βόλο, με επέμβαση συνεργείων της Επιχείρησης.

Μάλιστα  διαβεβαίωσε ότι τα νερά που βρισκόταν στο δρόμο δεν προέρχονταν από διαρροή, αλλά από αντλίες πολυκαταστήματος που έβγαζαν τα υπόγεια νερά, απευθείας σε δίκτυο φρεατίων μικρής διατομής, που δεν μπορούσε να απορροφήσει τον όγκο του νερού.

«Μετά από επέμβαση των συνεργείων της ΔΕΥΑΜΒ έγινε διάνοιξη μεγαλύτερων διατομών και τα νερά οδηγούνται σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο ομβρίων στην οδό Λαρίσης», είπε.

Τέλος το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ενέκρινε ομόφωνα τα πρακτικά της ς ενστάσεων στον συνοπτικό διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών συντήρησης ΕΕΛ, προϋπολογισμού 57.000 €, πλέον ΦΠΑ, με παρατηρήσεις του γενικού διευθυντή Σταύρου Τζίνη και στον συνοπτικό διαγωνισμό παρακολούθησης του θαλάσσιου και αέριου περιβάλλοντος στον ευρύτερο χώρο διάθεσης της εκροής των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού 32.780 €, πλέον ΦΠΑ.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση