Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κολυμπάμε άφοβα στον Παγασητικό
Κολυμπάμε άφοβα στον Παγασητικό

Κολυμπάμε άφοβα στον Παγασητικό

Κτάλληλες γι είναι οι ακτές του Παγασητικού με βάση  τα αποτελέσματα των μετρήσεων που ολοκληρώθηκαν πριν δέκα ημέρες, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  θα ανακοινώσει την καταλληλότητα ς των 50 ακτών από τις οποίες ελήφθησαν δείγματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ρωτήθηκε  πώς είναι δυνατόν πριν δύο μήνες να γίνεται ευρέως δημόσια συζήτηση για επιβάρυνση του Παγασητικού με χιλιάδες κυβικά ανεπεξέργαστου λύματος σύμφωνα με τις μετρήσεις στις εκβολές του αγωγού στο ,τονίζοντας ότι γι' αυτό θα πρέπει να ερωτηθεί η ΜΒ καθώς οι της δεν έχουν προβεί σε άλλες δειγματοληψίες. “Για μας προτεραιότητα αποτελούσαν οι μετρήσεις για την καταλληλότητα των ακτών κολύμβησης και η ρύπανση στο λιμάνι, που σημειώνω ότι καμία σχέση δεν έχει με τον υπόλοιπο κόλπο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες δειγματοληψίες στους αγωγούς απόληξης στο λιμάνι και στα φρε ακαθάρτων έγιναν πριν λίγες ημέρες και αναμένονται τα σχετικά  αποτελέσματα.

"Αλιεύοντας" την είδηση