Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κοινωνικά HotSpot σε Νεάπολη και Ξηρόκαμπο Δήμου Βόλου
Κοινωνικά HotSpot σε Νεάπολη και Ξηρόκαμπο Δήμου Βόλου

Κοινωνικά HotSpot σε Νεάπολη και Ξηρόκαμπο Δήμου Βόλου

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δύο κοινωνικά HotSpot σε θύλακες φτώχειας, στη Νεάπολη και τον Ξηρόκαμπο, αποκτά ο με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 241.500 ευρώ. Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας των δύο Δομών είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης − Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ). Η δράση εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου (ΣΒΑΑ).

«Σε με τον δήμαρχο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 χρηματοδοτούμε τη λειτουργία δύο νέων Κοινωνικών Δομών HotSpots που έρχονται να συμπληρώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου για την υποστήριξη ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε μια δύσκολη εποχή, είμαστε ένα με την κοινωνία και κάνουμε περισσότερα για τους συνανθρώπους μας που έχουν λιγότερα. Από τη λειτουργία των δύο Δομών ωφελούνται συνολικά 350 άτομα και προβλέπεται η πρόσληψη επτά στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων, συναφών με τις ανάγκες των ωφελούμενων» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Οι δύο νέες Κοινωνικές Δομές στον Δήμο Βόλου

Η δράση «Λειτουργία δύο Κοινωνικών Hot Spot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος) στο πλαίσιο της ΣΒΑΑ Δήμου Βόλου» στοχεύει στην βελτίωση των ενεργειών του Δήμου Βόλου και των κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης, προκειμένου να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις υποστήριξης των ατόμων που πλήττονται από φτώχεια και ιδιαίτερα την ακραία φτώχεια, συμπληρωματικά και σε συνέργεια με άλλα σχετικά προγράμματα.

Τα δύο Κοινωνικά Hot spots θα λειτουργήσουν σε συνέργεια με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βόλου για την διευκόλυνση των κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών σε υπηρεσίες πρόσβασης σε παροχές και αγαθά της πολιτείας για άτομα που διαβιούν σε φτώχεια ή έχουν την ανάγκη πληροφόρησης, παραπομπής και συμβουλευτικής για την απασχόληση.

Συνολικά οι 2 δομές απευθύνονται σε 350 άτομα ωφελούμενους ανέργους / μειονεκτούντα άτομα, κατά προτεραιότητα της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ του Δήμου Βόλου.

Για την λειτουργία των δύο κοινωνικών Hot Spot προβλέπεται η πρόσληψη 7 στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων, συναφών με τις ανάγκες των ωφελούμενων.

Η λειτουργία των δύο δομών εξυπηρετεί τις διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ όπως αποτυπώνονται στον δεύτερο Στρατηγικό Στόχο της «Κοινωνική Ενδυνάμωση και ενίσχυση τις βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης». Επίσης, είναι σε πλήρη συνάφεια με τον Ειδικό Στόχο του ΠΕΠ Θεσσαλίας «Ενίσχυση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας ατόμων που πλήττονται από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση