Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Κοινό μέτωπο Επιμελητηρίου Μαγνησίας-Δ.Σ. Βόλου κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής
Κοινό μέτωπο Επιμελητηρίου Μαγνησίας-Δ.Σ. Βόλου κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής

Κοινό μέτωπο Επιμελητηρίου Μαγνησίας-Δ.Σ. Βόλου κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής

Συνδρομή σε αιτήσεις προσωρινής δικαστικής προστασίας με κοινή παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα παρέχεται σε επιχειρήσεις που έρχονται αντιμέτωπες με διακοπή ηλεκτροδότησης, συνέπεια αδυναμίας αποπληρωμής των λογαριασμών τους, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Τρίτης 31 Μαΐου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  Αριστοτέλης Μπασδάνης με τον πρόεδρο του ΔΣΒ  Χρήστο Στρατηγόπουλο και τον α’ αντιπρόεδρο Ιωάννη Διαμαντή. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο νομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γεώργιος Πλιάτσικας.

Με μοναδικό θέμα συζήτησης τον «ακαταλαβίστικο» αλγόριθμο που τσακίζει τους ευάλωτους και ταυτόχρονα διατρέχει όλο το φάσμα της κοινωνίας, όπως χαρακτήρισε την ο κ. Στρατηγόπουλος, οι δύο πλευρές συζήτησαν τους τρόπους εκείνους που μπορούν να ενημερώσουν, αλλά και να προστατεύσουν τοπικούς που αντιμετωπίζουν ακόμη και την πιθανότητα «λουκέτου», καθώς αδυνατούν να διαχειριστούν το κόστος των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις τους.

Όπως μετέφερε ο κ. Μπασδάνης στον πρόεδρο του ΔΣΒ έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις μικρών επιχειρήσεων που δεν άντεξαν το δυσβάσταχτο αυτό βάρος και οδηγήθηκαν σε κλείσιμο.

Πρόταση του κ. Στρατηγόπουλου, η οποία και υιοθετήθηκε από πλευράς Επιμελητηρίου είναι να ενημερωθεί ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος για την πιθανότητα διενέργειας πιλοτικής δίκης, που θα ανοίξει το δρόμο για την επίλυση του προβλήματος.

Ταυτόχρονα με την ενημέρωση αυτή, τόσο ο ΔΣΒ, όσο και το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα συνδράμουν από κοινού, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση, να προστατεύσουν όσους έρχονται αντιμέτωποι με την διακοπή ηλεκτροδότησης, αλλά και να προτρέψουν τους τοπικούς επαγγελματίες για την εξωδίκων, όπου οι πάροχοι ενέργειας θα καλούνται να εξηγήσουν πώς προκύπτει η ρήτρα αναπροσαρμογής , μιας και αποδεδειγμένα, πλέον αποδεικνύεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αιτιολόγησης της ρήτρας αναπροσαρμογής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα των διαφημιστών για κατάργηση της εισφοράς διαδικτύου υπέρ #ΕΔΟΕΑΠ… - https://t.co/TSZJt7zjiz -

  • Επίσκεψη Αθανάσιου Λιούπη στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/5rl2pTkhCr -

  • OI #Locomondo στην παραλία Καλλιφτέρη της Αφήσσου - https://t.co/ASPs4nEVaP -

"Αλιεύοντας" την είδηση