Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κινητοποίηση για την προστασία της υγείας και της ζωής στην παραλία Βόλου
Κινητοποίηση για την προστασία της υγείας και της ζωής στην παραλία Βόλου

Κινητοποίηση για την προστασία της υγείας και της ζωής στην παραλία Βόλου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην που διοργανώνουν συνταξιουχικά σωματεία, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών και σωματεία από τον κλάδο της υγείας, το Σάββατο 7/11/20 στην Βόλου, στις 11:30 π.μ., μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας να διεκδικήσουν από κοινού μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας που ιδιαίτερα αυτές τις μέρες με την αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού, ασφυκτιά μπροστά στις τεράστιες σε προσωπικό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό.

“Από την αρχή της πανδημίας δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Διεκδικήσαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, απαιτήσαμε υγειονομικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, υψώσαμε φωνή διεκδίκησης για την ασφαλή λειτουργία της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει την πολιτική επιλογή να αφήσει έκθετο τον λαό και τα παιδιά του απέναντι στην πανδημία. Κουνάει το δάχτυλο μιλώντας συνέχεια για την «ατομική ευθύνη» κρύβοντας τις τεράστιες δικές της ευθύνες για:

  • τις τραγικές στο δημόσιο σύστημα υγείας μέσα στο οποίο οι υγειονομικοί δίνουν πραγματικά ηρωικό αγώνα για την ζωή του λαού χωρίς να διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε το αναγκαίο ιατρικό και για να κερδηθεί αυτή η μάχη με αποτέλεσμα το ΕΣΥ πλέον να πιέζεται ασφυκτικά και με οδηγίες της κυβέρνησης, να λειτουργεί σαν σύστημα μιας νόσου, στερώντας ζωτικές θεραπείες από τους υπόλοιπους ασθενείς, σπρώχνοντάς, όσους βέβαια μπορούν να πληρώσουν, στα αρπακτικά των ιδιωτικών μονάδων υγείας.
  • το ξεκίνημα της ς χρονιάς που βρήκε τα πανεπιστήμια και τα σχολεία αθωράκιστα και από υγειονομικής άποψης. Με τους ές να στοιβάζονται σε αίθουσες έως και 27 ανά τάξη και με φοιτητές που προσπαθούν χωρίς εξασφαλισμένα μέσα να ανταπεξέλθουν στην τηλεκπαίδευση που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την μαθησιακή διαδικασία της δια ζώσης διδασκαλίας.
  • την κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς χώρους δουλειάς που τα υγειονομικά πρωτόκολλα «κόβονται και ράβονται» κατά παραγγελία των εργοδοτών που για να μην θιγούν τα κέρδη τους βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Απαιτούμε:

  • Την ενίσχυση και στελέχωση όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού μας.
  • Την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό και ιατροτεχνικό εξοπλισμό στο νοσοκομείο του Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.
  • Την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας για την κάλυψη των αυξημένων λαϊκών αναγκών.
  • Φάρμακα φθηνά, για τις ανάγκες των ασθενών και όχι για τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών” αναφέρουν.

  

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση