Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κινητοποίηση φορέων στο Δημαρχείο Βόλου κατά της παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου SRF
Κινητοποίηση φορέων στο Δημαρχείο Βόλου κατά της παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου SRF

Κινητοποίηση φορέων στο Δημαρχείο Βόλου κατά της παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου SRF

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ λαμβάνοντας υπόψη της την εισήγηση- της επιστημονικής ομάδας της αναφορικά με την ΜΠΕ για την Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου της Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, και δεδομένης της βασικής της αρχής, που υποστηρίζει την ορθο διαχείριση απορριμμάτων με βάση το zerowaste καλεί κάθε φορέα, σύλλογο, συλλογικότητα και κάθε πολίτη του Βόλου να συμμετάσχει τη Δευτέρα 11 Μαϊου στις 18:00 στη διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του Βόλου, στο οποίο την ίδια ώρα συγκαλείται συνεδρίαση ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ για Έκφραση Γνώμης επί του φακέλου περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου ‘‘Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου στη θέση «Κάκκαβος» της Δ.Ε. Αισωνίας του Δήμου Βόλου της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.
“Αντιδρούμε στη δημιουργία εργοστασίου για παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου SRF στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Βόλου που υποφέρει από την αέρια ρύπανση και τα συνακόλουθα νοσήματα αυτής, σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιο μελέτη” τονίζει η  Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου και  ζητά να δοθεί προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή, στα πράσινα σημεία και στην και στην δημιουργία υποδομών ανακύκλωσης.
Ζητά επίσης να ακυρωθεί η συγκεκριμένη ΜΠΕ, που προωθεί τη δημιουργία αντίστοιχων εργοστασίων σε όλη την Ελλάδα.

Κάλεσμα σωματείων για κινητοποίηση στο Δημαρχείο Βόλου

Η δημοτική αρχή Βόλου, στα μουλωχτά και σαν τον κλέφτη μέσ' τη νύχτα, εν μέσω πανδημίας, φέρνει για συζήτηση στο το πολύ σοβαρό θέμα της δημιουργίας εργοστασίου παρασκευής SRF,  ενισχύοντας και με αυτόν τον τρόπο την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών.

Πρόκειται για μια ύπουλη κίνηση που στρέφεται ενάντια σε όλο το λαό της περιοχής που εκφράστηκε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της πόλης απαιτώντας: ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ SRF/ ΣΤΟ ΒΟΛΟ. ΄

Αποδεικνύεται ξανά ότι Δημοτική Αρχή, Περιφέρεια Θεσσαλίας, κυβερνήσεις είναι συνένοχοι στο έγκλημα ενάντια στη ζωή και την υγεία της πόλης, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 6.00 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο Βόλου.

Τα σωματεία:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.(ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΥΠΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η , με δεδομένη την ιδιαίτερη ευαισθησία της σε θέματα ς και της ποιότητας ζωής στην πόλη, εκφράζει την αντίθεσή της στην προωθούμενη εκ μέρους του Δήμου κατασκευή και λειτουργία ρυπογόνας μονάδας στην περιοχή μας που θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση του τος.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση την Δευτέρα 11 Μαΐου στις 6.00 μ.μ στον χώρο του Δημαρχείου για να πούν:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ SRF

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

και να εναντιωθούν στη λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο για την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση