Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » ΚΗΦ στήνει η Κουζίνα Αλληλεγγύης
ΚΗΦ στήνει  η  Κουζίνα  Αλληλεγγύης

ΚΗΦ στήνει η Κουζίνα Αλληλεγγύης

Τριώροφο κτίριο, στο κέντρο του Βόλου, που νοικιάστηκε πό ιδιώτη, γι μια 20ετία, για λογαριασμό της Κουζίνας Αλληλεγγύης, πρόκειται διαμορφωθεί σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας.

Το κέντρο  θα προσφέρει όχι μόνο φαγητό αλλά και ρουχισμό, ψυχαγωγία, είδη προσωπικής υγιεινής και οδοντιατρική φροντίδα, για όσους το έχουν ανάγκη, αλλλά για να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα είναι απαραίτητη η συνδρομή   των Βολιωτών.

Όπως  είπε στην Βόλου, η «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, Αγγελική Ιωαννίτη, πρόκειται για ένα κτίριο 650 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 54ου Συντάγματος και Σοφοκλέους και χρειάζεται επισκευές της τάξης των 100.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ως κέντρο ημερήσιας φροντίδας, καθώς πρέπει να αλλαχτούν κουφώματα, να επισκευαστεί η σκάλα, να κατασκευαστεί ασανσέρ, να διαμορφωθεί προαύλιος χώρος, κ.λπ.

Σύμφωνα με την κα Ιωαννίτη στο κτίριο πρόκειται να δημιουργηθούν αποθήκες, ντουζιέρες, κουζίνα, οδοντιατρείο, γραφεία που θα ενοικιαστούν και στα οποία θα στεγαστούν κάποιοι και αίθουσα εκδηλώσεων. Επίσης  θα δημιουργηθεί και χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας όπου όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να περνούν το χρόνο τους παίζοντας κ.ά.

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο στόχο, γιατί δεν υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά η κα Ιωαννίτη επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια αυτή της Κουζίνας Αλληλεγγύης στηρίζεται στη των Βολιωτών προκειμένου να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα και τουλάχιστον το ισόγειο του κτιρίου να έχει στηθεί μέχρι το χειμώνα. Γι' αυτό  θα εκδοθούν κουπόνια από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, ενώ σε όσους προσφέρουν θα δίνεται και ένα αναμνηστικό δώρο, με φωτογραφία του κτιρίου, την ονομασία του και το σκοπό του.

Όπως ανέφερε η Αγγελική Ιωαννίτη από το Πανεπιστήμιο ς αλλά και ιδιώτες θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για τη διαμόρφωση του κτιρίου, αλλά υπάρχουν και έξοδα που θα προκύψουν και θα πρέπει να καλυφθούν, όπως για παράδειγμα τα παράβολα. Τα έξοδα  οδοντιάτρου και  οδοντοτεχνίτη θα καλυφθούν από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, ενώ εκτός από το φαγητό θα προσφέρονται ρούχα και είδη υγιεινής. Επίσης   γίνονται σκέψεις να υπάρχει στο χώρο πνευμονολόγος αλλά και διαιτολόγος, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση