Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κάτοικοι Ν. Αγχιάλου: καμία χωροθέτηση hotspots στην περιοχή
Κάτοικοι Ν. Αγχιάλου: καμία χωροθέτηση hotspots στην περιοχή

Κάτοικοι Ν. Αγχιάλου: καμία χωροθέτηση hotspots στην περιοχή

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου για την  δημιουργία , καθ[ως και για την  πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε του Γ.Π.Σ. για την περιοχή τους χωρίς καμία διαβούλευση.

Σύλλογοι και φορείς της Ν. Αγχιάλου που συγκεντρώθηκαν χθες και συζήτησαν το θέμα αποφάσισαν: “Η κάθε δημοτική ενότητα να αναλάβει να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο πληθυσμιακό ποσοστό που της αναλογεί και φυσικά πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για δημιουργία να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους”, ενώ η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή κάνει λόγο για τεχνητή και πολεμική εναντίον της δημοτικής αρχής .

Την πρόσκληση για τη συγκέντρωση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος παρουσία και του γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλου. Όπως ανέφερε ο κ. στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να έλθει το θέμα προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Ν. Αγχιάλου αρχικά και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί να τους υποδεχτούμε, αλλά στο μέτρο που μας αναλογεί ως δημοτική ενότητα στο Δήμο . Τι θα πει δεν έχει ΓΠΣ η Αισωνία και η Αγριά για να αναθεωρηθεί και να δημιουργηθούν κι εκεί hotspots.

Επιπλέον δεν γνωρίζουν ακόμη που θα γίνουν αυτές οι εγκαταστάσεις αλλά γενικά αναφέρουν περιοχές.

Επιπλέον με την του ΓΠΣ δεσμεύουν οικόπεδα ιδιωτών εν αγνοία τους. Ενημέρωσαν πρόσφατα ιδιοκτήτη οικοπέδου να του το πω και έτρεχε να βγάλει άδεια οικοδομής ο άνθρωπος».

Ο κ. επισήμανε ότι αυτό που ζητούν οι σύλλογοι είναι να γίνει ένα Τοπικό Συμβούλιο και να παραστεί και ο μελετητής και να παρουσιάσει τις θέσεις του και να γίνει διαβούλευση.

Τεχνητώς δημιουργούμενη με στόχο τη

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδεία και Πολιτισμού Γεωργία  Μποντού-Τοκαλή κάνει λόγο για τεχνητή ένταση που προκαλούν κάποιοι συγκεκριμένα, ειδικά ο κ. Διαμαντένιας και ο κ. Τριαντόπουλος για να αντιπολιτευτούν τη . «Το προεδρικό διάταγμα του αναφέρει ότι όσες πόλεις στην ψήφισαν ΓΠΣ με νόμο 2014 θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναθεώρησής του και να συμπεριλάβουν και hotspots.

Στο δήμο μόνο ο Βόλος και η έχουν ΓΠΣ ενώ οι άλλες δημοτικές ενότητες ΣΧΟΑΠ.  Πέραν αυτού όμως αν σε μια περιοχή δεν προβλέπεται χρήση γης για πρόσφυγες δεν σημαίνει ότι εκεί δεν μπορεί να πας πρόσφυγες. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει απόφαση που θα πάνε. Το κλίμα καλλιεργείται τεχνηέντως από πολιτικούς αντιπάλους» επισήμανε η κ. Τοκαλή.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι η ίδια δεν κλήθηκε σε αυτή την χθεσινή πρωινή συνάντηση σε καφετέρια της Ν. Αγχιάλου όπου κλήθηκαν σύλλογοι αλλά ούτε όλοι οι σύλλογοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την περιοχή.

Τέλος ανέφερε ότι το θέμα της αναθεώρησης του Γ.Π.Σ. στη Ν. Αγχίαλο αποσύρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για να ελεγχθεί αν τελικά επιβάλλεται από το νόμο να συμπεριληφθούν hotspots, κάτι που τελικά ισχύει, ανέφερε η κ. Τοκαλή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξουδετερώθηκαν πέντε #οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις Πλάκες #οβίδες - https://t.co/pzKnc3oxwG -

  • Γ. Καραμάνος: «Χρυσή ευκαιρία ΤΩΡΑ για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος» - https://t.co/rccgl8nmJV… -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/ZcY5zyNXCB -

"Αλιεύοντας" την είδηση