Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κάτοικοι Ν. Αγχιάλου: καμία χωροθέτηση hotspots στην περιοχή
Κάτοικοι Ν. Αγχιάλου: καμία χωροθέτηση hotspots στην περιοχή

Κάτοικοι Ν. Αγχιάλου: καμία χωροθέτηση hotspots στην περιοχή

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου για την  δημιουργία hotspot, καθ[ως και για την  πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. για την περιοχή τους χωρίς καμία διαβούλευση.

Σύλλογοι και φορείς της Ν. Αγχιάλου που συγκεντρώθηκαν χθες και συζήτησαν το θέμα αποφάσισαν: «Η κάθε δημοτική ενότητα να αναλάβει να φιλοξενήσει πρόσφυγες στο πληθυσμιακό ποσοστό που της αναλογεί και φυσικά πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για δημιουργία hotspot να γίνει διαβούλευση με τους κατοίκους», ενώ η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή κάνει λόγο για τεχνητή ένταση και πολεμική εναντίον της δημοτικής αρχής .

Την πρόσκληση για τη συγκέντρωση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας παρουσία και του γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλου. Όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντένιας στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να έλθει το θέμα προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Ν. Αγχιάλου αρχικά και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί να τους υποδεχτούμε, αλλά στο μέτρο που μας αναλογεί ως δημοτική ενότητα στο Δήμο Βόλου. Τι θα πει δεν έχει ΓΠΣ η Αισωνία και η Αγριά για να αναθεωρηθεί και να δημιουργηθούν κι εκεί hotspots.

Επιπλέον δεν γνωρίζουν ακόμη που θα γίνουν αυτές οι εγκαταστάσεις αλλά γενικά αναφέρουν περιοχές.

Επιπλέον με την αναθεώρηση του ΓΠΣ δεσμεύουν οικόπεδα ιδιωτών εν αγνοία τους. Ενημέρωσαν πρόσφατα ιδιοκτήτη οικοπέδου να του το πω και έτρεχε να βγάλει άδεια οικοδομής ο άνθρωπος».

Ο κ. Διαμαντένιας επισήμανε ότι αυτό που ζητούν οι σύλλογοι είναι να γίνει ένα Τοπικό Συμβούλιο και να παραστεί και ο μελετητής και να παρουσιάσει τις θέσεις του και να γίνει διαβούλευση.

Τεχνητώς δημιουργούμενη ένταση με στόχο τη δημοτική αρχή

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδεία και Πολιτισμού Γεωργία  Μποντού-Τοκαλή κάνει λόγο για τεχνητή ένταση που προκαλούν κάποιοι συγκεκριμένα, ειδικά ο κ. Διαμαντένιας και ο κ. Τριαντόπουλος για να αντιπολιτευτούν τη δημοτική αρχή. «Το προεδρικό διάταγμα του 2018 αναφέρει ότι όσες πόλεις στην Ελλάδα ψήφισαν ΓΠΣ με νόμο 2014 θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναθεώρησής του και να συμπεριλάβουν και hotspots.

Στο δήμο Βόλου μόνο ο Βόλος και η Ν. Αγχίαλος έχουν ΓΠΣ ενώ οι άλλες δημοτικές ενότητες ΣΧΟΑΠ.  Πέραν αυτού όμως αν σε μια περιοχή δεν προβλέπεται χρήση γης για πρόσφυγες δεν σημαίνει ότι εκεί δεν μπορεί να πας πρόσφυγες. Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει απόφαση που θα πάνε. Το κλίμα καλλιεργείται τεχνηέντως από πολιτικούς αντιπάλους» επισήμανε η κ. Τοκαλή.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι η ίδια δεν κλήθηκε σε αυτή την χθεσινή πρωινή συνάντηση σε καφετέρια της Ν. Αγχιάλου όπου κλήθηκαν σύλλογοι αλλά ούτε όλοι οι σύλλογοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την περιοχή.

Τέλος ανέφερε ότι το θέμα της αναθεώρησης του Γ.Π.Σ. στη Ν. Αγχίαλο αποσύρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για να ελεγχθεί αν τελικά επιβάλλεται από το νόμο να συμπεριληφθούν hotspots, κάτι που τελικά ισχύει, ανέφερε η κ. Τοκαλή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη διαγράμμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Μαγνησίας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/gFDkJO64lG -

  • Φωτιά σε οικόπεδο στη Νεάπολη - https://t.co/pZ8KDAST3g -

  • Το Κάπνισμα στην Ελλάδα - https://t.co/9Mh0WazAco -

"Αλιεύοντας" την είδηση