Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κάτοικοι των Σταγιατών κατέθεσαν εξώδικη αναφορά στον Άρειο Πάγο
Κάτοικοι των Σταγιατών κατέθεσαν εξώδικη αναφορά στον Άρειο Πάγο

Κάτοικοι των Σταγιατών κατέθεσαν εξώδικη αναφορά στον Άρειο Πάγο

Κάτοικοι του χωριού των Σταγιατών κατέφυγαν  στη δικαιοσύνη, υποβάλλοντας εξώδικη   στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όσο και στην εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και την διεύθυνση Υγείας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: “Μετά την αστυνομική και δικαστική καταστολή που υφίστανται των Σταγιατών (δικάζονται τρεις του χωριού στις 20/11) στον αγώνα τους για την προστασία του Νερού, εδώ και μια βδομάδα αισθάνονται στο πετσί τους και τη χημική καταστολή.

Το νερό που τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών μυρίζει αφόρητα χλώριο, ενώ πολλαπλασιάζονται τα παράπονα για δερματολογικές και όχι μόνο, ενοχλήσεις.

Το πρόβλημα ξεκίνησε στις αρχές της προηγούμενης βδομάδας και συμπίπτει χρονικά με την εγκατάσταση νέου χλωριωτή, με αφορμή τη δολιοφθορά που, όπως υποστηρίζει η , σημειώθηκε στην κεντρική δεξαμενή του χωριού.

Με ανακοίνωσή της στα τοπικά ΜΜΕ, η επιχείρηση κάλεσε τους κατοίκους να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόση και μαγείρεμα μέχρι νεοτέρας.

Ωστόσο αρκετοί κάτοικοι του χωριού λόγω αδυναμίας ς στα ΜΜΕ ή προμήθειας πηγαίου ή εμφιαλωμένου νερού, συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τους, ενώ όπως απέδειξαν σχετικές μετρήσεις από εξουσιοδοτημένο μικροβιολογικό εργαστήριο, όλος ο πληθυσμός απειλείται, καθότι η οποιαδήποτε υπέρβαση του υπολειμματικού χλωρίου καθιστά το νερό ακατάλληλο για κάθε χρήση όπως το μπάνιο, το πλύσιμο των χεριών, κ.λπ.

Το υπολειμματικό χλώριο σε τρία σημεία του δικτύου, κοντά στη δεξαμενή, στη μέση και στην άκρη, μετρήθηκε στην τιμή των 2,2mg/l, 11πλάσια ως 5πλάσια της αποδεκτής τιμής υπολειμματικού χλωρίου στο πόσιμο νερό σε όλο τον κόσμο (0,5 mg/l στην άκρη του δικτύου ως 0,4mg/l κοντά στη δεξαμενή) , και παραπάνω από 3πλάσια από το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο στις κολυμβητικές δεξαμενές, όπως ορίζεται από την Ελληνική νομοθεσία!!!

Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει με το νερό στις δεν είναι απλά μια υπέρβαση αλλά μια συνειδητή πράξη από ανεύθυ ανθρώπους, με δεδομένο ότι όπως σημειώνεται στην τελευταία ανακοίνωση της , η διαδικασία είναι υπό στενή παρακολούθηση από τους υπεύθυ χημικούς της εταιρείας.

Ως Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, καταγγέλλουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς το γεγονός αυτό και τους καλούμε να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη και να λάβουν επιτέλους υπόψη τον 7ετή δίκαιο αγώνα τον κατοίκων των Σταγιατών και όλων των χωριών του Πηλίου, για καθαρό χωρίς χημικά πηγαίο πόσιμο νερό”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση