Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κάτοικοι-Π.Π.Μ.:Η δημοτική αρχή Βόλου δε σέβεται τη νομιμότητα
Κάτοικοι-Π.Π.Μ.:Η δημοτική αρχή Βόλου δε σέβεται τη νομιμότητα

Κάτοικοι-Π.Π.Μ.:Η δημοτική αρχή Βόλου δε σέβεται τη νομιμότητα

Τη δημοτική αρχή καταγγέλλουν από κοινού ο Εκπολιτιστικός σύλλογος Aστέρια Αγριάς και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ς, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν και την της δημοτικής αρχής.

Οι δύο φορείς δίνουν μια σκληρή απάντηση στην οποία τονμίζουν: “Με μια χαμηλού επιπέδου , ως συνήθως, τοποθετήθηκε η Δημοτική Αρχή στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες Πέμπτη στα Αστέρια Αγριάς.

Είναι απίστευτο πώς η Δημοτική Αρχή μιας πόλης με , όπως ο Βόλος, μπορεί να μετέρχεται μεθόδους φαρ ουέστ αψηφώντας νόμους και δικαστικές αποφάσεις και καθυβρίζοντας τους πάντες.

Έχει δε και πλάκα το γεγονός ότι μια Δημοτική Αρχή η οποία έχει σχέση με το περιβάλλον, όση ο «φάντης με το ρετσινόλαδο», ξαφνικά «αγωνίζεται» δήθεν για την του Παγασητικού, όταν και οι πέτρες ακόμα σε αυτό τον τόπο γνωρίζουν τους των οικολογικών οργανώσεων και των πολιτών για την υπεράσπισή του.

Οι οργανώσεις και οι πολίτες δεν αγωνίστηκαν βέβαια για τη διάσωση ενός μόνο φοίνικα, αλλά για τη σωτηρία ενός πάρκου που αποτελεί πνεύμονα ζωής σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, αλλά και υπερασπιζόμενοι την ποιότητα ζωής της περιοχής αυτής.

Ο ίδιος ο Δήμος Βόλου, στο δικαστήριο και προκειμένου να επιτύχει απόφαση για τη συνέχιση των εργασιών για την κατασκευή του αντλιοστασίου, είχε δηλώσει ότι είχαν περατωθεί οι όποιες εργασίες της υπηρεσίας πρασίνου και απέμεναν πλέον μόνο οι οικοδομικές εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου.

Τη δέσμευση αυτή καταπάτησε, με την εκούσια ή ακούσια συνδρομή της αστυνομίας, όχι απλά κλαδεύοντας ένα , αλλά εκριζώνοντας ένα φοίνικα 15 ετών, φυτεμένο από τον εκπολιτιστικό σύλλογο, τον οποίο θελήσαμε να προστατεύσουμε, όπως θελήσαμε να προστατεύσουμε και τη νομιμότητα.

Σύντομα η Δημοτική Αρχή θα αντιληφθεί ότι δεν είναι υπεράνω των νόμων.

Στην Ελληνική Δημοκρατία υπάρχει σύνταγμα και νόμοι, όπως υπάρχουν και δικαστές που δεν φοβούνται να τους εφαρμόσουν”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση