Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κάθετα αντίθετος στη συμμετοχή του Δήμου σε εκδήλωση για τον Απ. Παπαθανασίου
Κάθετα αντίθετος στη συμμετοχή του Δήμου σε εκδήλωση για τον Απ. Παπαθανασίου

Κάθετα αντίθετος στη συμμετοχή του Δήμου σε εκδήλωση για τον Απ. Παπαθανασίου

Δηλώνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « Δύναμη » Μιχάλης Ν. Μιτζικός

Κάθετα αντίθετος προς τη συμμετοχή του Δήμου στην αποψινή τιμητική εκδήλωση για τον Απ. Δ. Παπαθανασίου, από φορείς της πολης είναι ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « Δύναμη » Μιχάλης Ν. Μιτζικός, ο οποίος απεστειλε σχετικη προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Βόλου.

Χαρακτηριστικά, στην αναφέρεται: “Κύριε Πρόεδρε,ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης « » δηλώνω κάθετα και ξεκάθαρα αντίθετος σε επίσημη συμμετοχή και συνδιοργάνωση του Δήμου μας σε εκδήλωση βράβευσης προσώπου, το οποίο υπηρέτησε τη Χούντα των συνταγματαρχών ως διορισμένος Δήμαρχος Βόλου.

Παρά την αναγνωρισμένη μετέπειτα προσφορά του συγκεκριμένου προσώπου στα γράμματα και πολιτισμό της πόλης μας, η οποιαδήποτε συμμετοχή του Δήμου μας νομιμοποιεί συμβολικά αλλά και πολιτικά τις δικτατορικές πράξεις των συνταγματαρχών στην πόλη μας, προσβάλλει τα τα της Χούντας και το δημοκρατικό φρόνημα των πολιτών του Βόλου”.

Η δημοτική αρχή Βόλου

Απάντηση έδωσε η δημοτική αρχή για το θέμα, αν και συμμετέχει , με βάση το , στην αποψινή εκδήλωση, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Αναφορικά με το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την βράβευση του πρώην, διορισμένου από τη Χούντα, Δημάρχου, δικηγόρου κ. Παπαθανασίου οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι ουδεμία συμμετοχή ή εμπλοκή έχουμε ως Δήμος Βόλου στην όλη διοργάνωση και για το λόγο αυτό άλλωστε δεν πρόκειται να εκπροσωπηθούμε σε αυτή.

Η ανάμειξής μας έγινε με τρόπο αυθαίρετο, χωρίς καμιά προηγούμενη συνεννόηση, και γι αυτό εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας και περιμένουμε από τους φορείς, που για δικούς τους λόγους, που δεν μας αφορούν, προχώρησαν στη ενέργεια αυτή να αποκαταστήσουν την τάξη και νομιμότητα.

Η Δημοτική μας Αρχή παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις Αρχές και τις Αξίες της Δημοκρατίας, υπέρ της οποίας οφείλουμε να μαχόμαστε έμπρακτα και όχι με αυτάρεσκες και κούφιες, χωρίς αντίκρισμα, ”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση