Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Καθαρίστηκαν οι ακτές της Ν. Αγχιάλου
Καθαρίστηκαν οι ακτές της Ν. Αγχιάλου

Καθαρίστηκαν οι ακτές της Ν. Αγχιάλου

Από την ακτή της Νέας Αγχιάλου ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών, που υλοποιεί για τρίτη χρονιά φέτος ο Δήμος Βόλου, ενόψει και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου. Την παραλία της Νέας Αγχιάλου καθάρισαν παιδιά από τα σχολεία της περιοχής και συγκεκριμένα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου “Ευγένειο” και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου “Βαρνάλειο” σε συνεργασία με τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Βόλου μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Στα παιδιά μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” και το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής “Αγαπώ την πόλη μου – Συμμετέχω”, γάντια και σακούλες για να καθαρίσουν την παραλία ενώ πρέπει να αναφερθεί πως οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των διευθυντών τους Ηρακλή Τσέλιου (Βαρνάλειο) και  Ιωάννη Φραγκογιάννη (Ευγένειο), κρέμασαν ζωγραφιές για τη προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών σε όλα τα αποδυτήρια κατά μήκος της παραλίας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πράττος επισήμανε πως “σήμερα από την ακτή της Νέας Αγχιάλου γίνεται η εκκίνηση για τον καθαρισμό των ακτών του Πολεοδομικού Συγκροτήματος ώστε όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους λουόμενους.  Στο πλευρό μας κάθε χρόνο είναι τα παιδιά και οι καθηγητές σχολείων της περιοχής μας, αποτελώντας έτσι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά τον εθελοντισμό, ωθώντας μας όλους να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε να αγαπάμε και να προσέχουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Ας οργανωθούμε και ας φροντίσουμε να παραμείνουν καθαρές οι ακτές μας δίνοντας και εμείς με την σειρά μας το παράδειγμα πως οι ίδιοι πρέπει να φροντίζουμε για να διατηρούμε καθαρές τις πόλεις και τις ακτές”.

Στην συνέχεια ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας και συγκεκριμένα τα συνεργεία συγκέντρωναν σε μικρά βουναλάκια τα σκουπίδια και τα παιδιά τα μάζευαν στις σακούλες καθαρίζοντας όλο το μήκος της παραλίας.

Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών συνεχίζεται αύριο Τρίτη 9 Μαΐου 2017 με τον καθαρισμό της παραλίας “Χρυσή Ακτή Παναγίας” με την συνδρομή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σέσκλου.

 Το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών:

 

Ημερομηνία Ακτή
Δευτέρα 08/05/2017 Ακτή Αγχιάλου
Τρίτη 09/05/2017 Χρυσή Ακτή Παναγιάς
Τετάρτη 10/05/2017 Ακτή Αναύρου και Πλάκες
Πέμπτη 11/05/2017 Ακτή Αλυκών
Παρασκευή  12/05/2017 Ακτές Αγίου Στεφάνου
Δευτέρα 15/05/2017 Ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριά
Τρίτη 16/05/2017 Καρνάγιο Κάτω Λεχώνια
Τετάρτη 17/05/2017 Ακτή Πλατανιδίων

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση