Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Καθαρισμός παραλίας και Αναύρου από τον εθελοντή Αν. Κεχαγιά
Καθαρισμός παραλίας και Αναύρου από τον εθελοντή Αν. Κεχαγιά

Καθαρισμός παραλίας και Αναύρου από τον εθελοντή Αν. Κεχαγιά

Εθελοντική του δράση  με αγάπη για τη φύση και κάνει ό,τι μπορεί για να γίνεται ο μας καλύτερος 

Μία αρκετά μεγάλη απόσταση, από την αρχή  της παραλίας (από το λιμάνι που είναι τα δελφίνια) έως το τέλος της αμμουδιάς του Αναύρου,  ο βολιώτης Κεχαγιάς Ανδρέας από της 6:45 το πρωί της Τετάρτης  έως τις 2.30 μ.μ. , συνέλεξε μόνος του ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών, πάνω από 25 σακούλες  (των 80 λίτρων η μία) που ήταν διάσπαρτα πεταμένα στους δρόμους, πάρκα  και αμμουδιές.

Ενώ στο αρχικό σημείο συνάντησης  έπρεπε να ήταν 8 εθελοντές , οι 4 θα ξεκινούσαν από τον Άναυρο και οι άλλοι 4 από το λιμάνι,τελικά για κάποιους λόγους δεν ήρθαν.

Παρ΄όλα αυτά δεν πτοήθηκε και ”έπιασε αμέσως δουλειά”.

Στο διάβα του όπου και να έριχνε το βλέμμα του υπήρχαν  παντού όλων των ειδών  , αλλά αυτό που είδε για πρώτη φορά και ”γέμισε” αισθήματα  θυμού  και  άσχημη εντύπωση (και δεν ξέρουμε ποια λέξη είναι η κατάλληλη για να χαρακτηριστούν αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν) ενώ μάζευε τα από κάτω έβρισκε και σκουπίδια πάνω στα δέντρα (μικρές δεμένες σακούλες με σκουπίδια πεταμένες πάνω στα δέντρα) με αποτέλεσμα πότε να ανεβαίνει στα δέντρα και πότε να κουνάει τα κλαδιά για να πέφτουν.

Επίσης στον Άναυρο, στο σημείο που τερματίζουν τα ,  στο δρόμο που πηγαίνει προς την αμμουδιά, υπάρχει ένα άσχημο θέαμα κάτω από ένα μεγάλο όγκο  από τα χαρτάκια των εισιτηρίων ενώ είναι τοποθετημένοι δίπλα οι .

Το πρόβλημα γενικά στην χώρα μας  είναι ότι αυτοί που μολύνουν το περιβάλλον είναι περισσότεροι από αυτούς που καθαρίζουν και προσέχουν το περιβάλλον. Αυτό πρέπει κάποτε να αντιστραφεί και αυτό γίνεται με εκπαιδευτική περιβαλλοντική από το  νηπιαγωγείο,γιατί από τότε ξεκινά το να πετά , αλλά και πρόστιμα στους ασυνείδητους .

Σαφώς και θα προσπαθήσει να ενημερώσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για ερώτηση στη βουλή,  αν μπορεί να μπεί σε όλα τα μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής ή έστω κάποιες ώρες  ενημέρωση από εθελοντές.

 

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση