Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Καταψήφισαν οι μειοψηφίες στην ΕΠΖ τη λήξη ισχύος της κανονιστικής για τις κεραίες
Καταψήφισαν οι  μειοψηφίες  στην ΕΠΖ  τη λήξη ισχύος της κανονιστικής για τις κεραίες

Καταψήφισαν οι μειοψηφίες στην ΕΠΖ τη λήξη ισχύος της κανονιστικής για τις κεραίες

Καταψήφισαν οι σύμβουλοι των μειοψηφιών, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η λήξη ισχύος της Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Βόλου, για την εγκατάσταση σταθμών βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.

Υπηρεσιακός παράγοντας ανέφερε ότι η Υπηρεσία Δόμησης έχει δεχτεί δεκάδες προσφυγές διότι δεν συμμορφωνόταν στην απόφασης που έχουν φτάσει ως το ΣτΕ, αν και βασίζεται στην έγκριση νομιμότητας της Κανονιστικής από την . Ακόμη τονίστηκε ότι στην Υπηρεσία έρχονται και άλλα αιτήματα τοποθέτησης κεραιών σε ένα ρευστό πλαίσιο. Ήδη εταιρία τηλεφωνίας έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της Κανονιστικής του Δήμου Βόλου, η δεν βγήκε αλλά υπάρχει δεδικασμένο άλλων Δήμων που έχασαν υποθέσεις.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε να μην ανακληθεί η ως πράξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης σ’ αυτό που πάει να γίνει. Όπως είπε, οι μνημονιακές κυβερνήσεις εξυπηρετούν τις εταιρίες. Οι διατάξεις καθισχύουν του Δημοτικού Κώδικα «και εμείς έχουμε εξοστρακιστεί χωρίς αρμοδιότητα στο ζήτημα», ενώ ψήφισε αρνητικά με το συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό.

Αρνητικά ψήφισε και ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θόδωρος Τσαλούχας που ζήτησε η Δημοτική Αρχή και η ΚΕΔΕ να πιέσουν για απόσυρση των πολιτών που ευνοούν την .

Επίσης έδωσε μια τελευταία αναβολή, στη λήψη απόφασης για ανάκληση άδειας λειτουργίας καταστήματος σούπερ μάρκετ στη Μπουρμπουλήθρα.

Η υπηρεσία τόνισε ότι η απάντηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι εγκρίνεται η μελέτη πυρασφάλειας, αλλά ο ιδιοκτήτης πρέπει να διευκρινίσει στα υπουργεία το είδος λειτουργίας του καταστήματος, από χονδρικού εμπορίου σε κατάστημα λιανικής.

Ο μηχανικός της εταιρίας που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι ο φάκελος με την απάντηση της Πυροσβεστικής και τις απόψεις της εταιρίας κατατέθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και αναμένεται η απάντηση.

Μετά από προτάσεις των μελών της επιτροπής, αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί μια τελευταία αναβολή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΖ (στις 30 Μαΐου), ώστε να υπάρχει η γνωμοδότηση του υπουργείου και να ληφθεί απόφαση.

Κοπή δένδρου στην οδό Ιωλκού

Ακόμη, κατά πλειοψηφία απόφαση ελήφθη για κοπή δένδρου, λόγω κατολίσθησης, σε πρανές, επί της οδού Ιωλκού, στο ύψος του Ασκληπιείου.

Πρόκειται για μια μελικοκιά που βρίσκεται στην οδό Ιωλκού και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προτείνει με έγγραφό της να κοπεί, διότι σημειώθηκε κατολίσθηση στο με μεγάλη κλίση πρανές δίπλα στο δρόμο, διότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος λόγω αποκόλλησης βράχων.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς πρότεινε να μην κοπεί το αιωνόβιο δένδρο και να δοθεί μικρή αναβολή, ώστε η Τεχνική Υπηρεσία να εξετάσει τη ενός μικρού έργου αντιστήριξης, ενώ αρνητικά ψήφισε και ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θεόδ. Τσαλούχας.

Τέλος, η ΕΠΖ αποφάσισε ομόφωνα να μην κοπεί πλάτανος που βρίσκεται σε δημοτικό χώρο στον Άγιο Λαυρέντιο, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη εγκαταλειμμένου σπιτιού, διότι προκαλεί .

Ο ιδιοκτήτης είπε ότι τα κλαδιά του δένδρου έχουν σπάσει τα κεραμίδια της στέγης, ενώ ο κορμός σπρώχνει και θα ρίξει το και οι ρίζες του βγαίνουν στην αυλή.

Υπάλληλος της υπηρεσίας ανέφερε ότι ο κορμός απέχει 40 εκατοστά από το , αλλά βρίσκεται σε σημείο που δεν μπορεί να μπει μηχάνημα και το κλάδεμα μπορεί να γίνει μόνο με αναρριχητή. Ακόμη ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να προσκομίσει τεχνική μελέτη μηχανικού και ο ίδιος ζήτησε να στείλει η υπηρεσία.

Τελικά, η αποφάσισε ομόφωνα να κλαδευτεί και να μην κοπεί ο αιωνόβιος πλάτανος και ο ιδιοκτήτης να κάνει αίτημα για να πάνε οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας να δουν τι συμβαίνει.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #κοινοπραξίαRISKREAL - https://t.co/NYUOKZD929 -

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

"Αλιεύοντας" την είδηση