Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Kαταγγελία κίνησης “Μαζί για το Βόλο” για μίσθωση κτηρίου ΚΑΠΗ
Kαταγγελία κίνησης “Μαζί για το Βόλο” για μίσθωση κτηρίου ΚΑΠΗ

Kαταγγελία κίνησης “Μαζί για το Βόλο” για μίσθωση κτηρίου ΚΑΠΗ

Τη Δημοτική Αρχή καταγγέλλει η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» ότι σπατάλησε χρήματα των Βολιωτών στη μίσθωση κτιρίου για τη στέγαση του ΚΑΠΗ στη συνοικία . Δημητριάδας, με απευθείας ανάθεση στον μοναδικό ενδιαφερόμενο, κάνει η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» που αποτελούν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Η κίνηση ζητά έλεγχο από το ελεγκτικό συνέδριο, με το αιτιολογικό ότι το κτίριο δεν ήταν έτοιμο προς χρήση και διότι η Δημοτική Αρχή έκανε κατάτμηση της εργολαβίας για να αποφύγει τον έλεγχο.

Όπως αναφέρει η κίνηση «Μαζί για το Βόλο», η Δημοτική Αρχή του Δήμου πρόσφατα εγκαινίασε το νέο χώρο που μίσθωσε για να στεγάζεται το ΚΑΠΗ στη περιοχή της έας Δημητριάδας. Πίσω όμως από τις κορδέλες και τα λαμπερά φώτα της τηλεόρασης βρίσκουμε ενέργειες οι οποίες οδηγούν ξεκάθαρα στην κατασπατάληση του «Δημόσιου Χρήματος» – χρήματος των Βολιωτών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση «με την απόφαση 393/2015 η οικονομική επιτροπή του Δήμου Βόλου αποφάσισε για τους όρους διακήρυξης δημοπρασίας για τη μίσθωση κτιρίου, τη στέγαση και λειτουργία του Γ΄ Παραρτήματος ΚΑΠΗ στη .

Αλήθεια όμως τηρήθηκαν οι όροι αυτοί όταν στις 3-12-15 ανατέθηκε στον μοναδικό ενδιαφέρομενο που προκρίθηκε με μίσθωμα 550€ μηνιαίως;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ.

Στο άρθρο 1 της διακήρυξης αναφέρει ότι το ακίνητο πρέπει να είναι έτοιμο για χρήση και στο άρθρο 6 αναφέρει ρητά ότι ο εκμισθωτής σε περίπτωση ανάγκης επισκευής των πάγιων εγκαταστάσεων αναλαμβάνει τη δαπάνη, εφόσον αυτή δεν προέρχεται από κακή χρήση, πράγμα αδύνατον αφού ο Δήμος Βόλου άρχισε να χρησιμοποιεί το κτίριο ένα χρόνο αργότερα.

Η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου δε σεβάστηκε τους όρους της δικιάς του διακήρυξης, αφού μετέφερε το ΚΑΠΗ σε ένα κτίριο το οποίο ΔΕΝ ήταν έτοιμο για χρήση όπου σύμφωνα με το άρθρο 1 της διακήρυξης αναφέρετε ότι «…το ακίνητο πρέπει να είναι έτοιμο για χρήση». Με την απόφαση 365/2016-14-9-16 αποφασίστηκε να διατεθεί με απευθείας ανάθεση το ποσό 11.360,90€ για τη συντήρηση & επισκευή του ΚΑΠΗ Ν.Δημητριάδας όπου αποδεικνύεται ότι το κτίριο δεν ήταν έτοιμο για χρήση.

Αλλά εδώ προκύπτει εύλογα ένα και μόνο ερώτημα.

Γιατί να πληρώσουν οι Δημότες του Βόλου αυτά τα χρήματα όταν ξεκάθαρα στο άρθρο 6 αναφέρετε ρητά ότι ο εκμισθωτής σε περίπτωση ανάγκης επισκευής των πάγιων εγκαταστάσεων αναλαμβάνει τη δαπάνη, εφόσον αυτή δεν προέρχεται από κακή χρήση, που είναι κάτι πρακτικά αδύνατον αφού ο Δήμος Βόλου άρχισε να χρησιμοποιεί το κτίριο ένα χρόνο αργότερα από το του διαγωνισμού;

Όμως η παρανομία φαίνεται ότι δε σταματάει εδώ. Στο ποσό των 11.360,90 € που δόθηκε στην εργολαβία που ανατέθηκε το έργο υπάρχει ξεκάθαρη κατάτμιση με 4 αποφάσεις από διάστημα 19-9-16 έως 21-9-16 με τα ποσά στις εγκρίσεις ποτέ να μην ξεπερνούν τα 5.000 € και αυτό διότι αν τα ξεπερνούσαν θα έπρεπε να υπάρξει έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Τα μέλη της κίνησης ζητούν τον έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο Ν. ς για το αν οι παραπάνω ενέργειες είναι σύννομες ώστε να προχωρήσουν εξοφλήσεις στα χρηματικά εντάλματα.

«Η Δημοτική Αρχή, ο ασκών χρέη Δημάρχου αλλά και όσοι, κατά δήλωσή τους, κινούν τα νήματα πίσω από τον μπερντέ του Δημαρχείου, ότι το πάρτι με τα χρήματα των Δημοτών του Βόλου πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει», αναφέρουν.

Πρέπει να καταλάβει ότι με την πολιτική που ακολουθεί κάνοντας χάρες ή εξυπηρετήσεις σε κολλητούς της, για προσωπικούς, ψηφοθηρικούς ή άλλους αδιευκρίνιστους λόγους, κατασπαταλά το χρήμα το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε για ν' ανακουφίσει συμπολίτες μας είτε να κατευθυνθεί σε χρήσιμα και απαραίτητα έργα που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Πρέπει τέλος να κατανοήσει, παρ' όλο που πιθανώς να της είναι δύσκολο, ότι η Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» είναι εδώ για να ελέγχει και να υπερασπίζεται τη νομιμότητα, τη χαμένη τιμή και το κύρος του Δήμου. Γιατί κάποια στιγμή αυτή η Δημοτική Αρχή θα φύγει αλλά δεν πρέπει να αφήσει καμένη γη, καταλήγει η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης.

Απάντηση δημοτικής αρχής

Κάθε νέο έργο, κάθε νέα παρέμβαση, προς όφελος των πολιτών, προκαλεί για λόγους ευεξήγητους τον πανικό στα πολιτικά cartoons της δημοτικής ς, που αντιδρούν με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν από τη θητεία τους στους υπονόμους του σάπιου πολιτικού συστήματος που υπηρετούν, τη συκοφαντία και την παραπληροφόρηση.

Ετσι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το νέο κτήριο – κόσμημα που φιλοξενεί το ΚΑΠΗ Νέας Δημητριάδος και που χάρις στις φροντίδες της Δημοτικής Αρχής είναι πραγματικά αντάξιο των προσδοκιών και των απαιτήσεων των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας, που έχουν κάθε δικαίωμα να φιλοξενούνται εκεί σε συνθήκες αξιοπρέπειας και όχι σε αυτές που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τους επιφύλασσε με τη στέγαση του ΚΑΠΗ σε ένα χώρο-ντροπή!

Για να καθησυχάσουμε, πάντως, τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους, που προφανώς πηγάζουν από την εξ ιδίων κρίση των πραγμάτων, τους ενημερώνουμε ότι ουδεμία κατάτμηση έργου έχει γίνει, πολλώ δε μάλλον ουδέν ένταλμα έχει πληρωθεί, χωρίς προηγούμενη του Επιτρόπου. Αλλωστε ο μικρός, στην ηλικία, Ιάσων, που αγαθή τη τύχη, βρέθηκε να υπηρετεί τον λαό και στο συγκεκριμένο Γραφείο, μπορεί πολύ εύκολα να το διαπιστώσει. Τα χρήματα που δόθηκαν για διαρρυθμίσεις και βελτιώσεις, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ίδιων των χρηστών του ΚΑΠΗ, είναι ελάχιστα και σε κάθε περίπτωση αποτελούσαν υποχρέωσή μας απέναντί τους.

Θα τους το επαναλάβουμε και ας προκαλέσουμε για μια ακόμη φορά τη μήνιν τους. Εμείς ούτε κομματόσκυλα είμαστε, ούτε μπήκαμε στα κοινά για να «κονομήσουμε». Δουλεύουμε καθημερινά με τη φιλοδοξία της προσφοράς στους συμπολίτες μας και μόνο. Μην κρίνουν εξ ιδίων, λοιπόν, τα αλλότρια, γιατί και εκτίθενται και καθημερινά δικαιώνουν την λαϊκή εντολή με την οποία τέθηκαν στο περιθώριο. Φτάνει πια η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός τους, τους έχουν καταλάβει όλοι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση