Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κατάλληλη η Α’ ΒΙΠΕ Βόλου για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Κατάλληλη η Α’ ΒΙΠΕ Βόλου για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κατάλληλη η Α’ ΒΙΠΕ Βόλου για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο Φορέας Διοίκησης και Διαχείρισης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής απέστειλε προς τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Φραγκογιάννη Κώστα, κείμενο που έχει σχέση με την της επένδυσης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Next.e.GO SE στην περιοχή.

 

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: “Ενημερωθήκαμε για την πρώτη επίσημη υπογραφή της «Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας» από την Enterprise Greece και τη γερμανική Next.e.GO SE για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην και θεωρούμε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική  επένδυση,  με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Η εταιρεία μας αποτελεί τον Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης της Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, διαδεχόμενη την ΒΙΠΕ, και σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς, καθαρού και λειτουργικού περιβάλλοντος για τις εγκατεστημένες και τους εργαζόμενους αλλά και ελκυστικού για προσέλκυση νέων επενδύσεων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με την επιστολή μας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το έντονο ενδιαφέρον επιχειρηματικών φορέων της περιοχής, με εμπλοκή στο παρελθόν στην παραγωγή επιβατηγών οχημάτων για την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη επένδυση στην περιοχή μας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου σε οικόπεδο συνολικής έκταση 264 στρεμμάτων δραστηριοποιήθηκε η εταιρεία ΤΕΟΚΑΡ του Ομίλου Θεοχαράκη, στον κλάδο της παραγωγής αυτοκινήτων για 15 χρόνια και απετέλεσε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς αυτοκινήτων, που κατασκεύασε περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα με τα σήματα Datsun – Nissan της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επιπλέον, επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε την ιδανική γεωγραφική θέση της περιοχής μας, την παρεχόμενη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών (λιμάνι, σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο), την ύπαρξη εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που συγκροτούν έναν μοναδικό πυρήνα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που αναδεικνύει την περιοχή μας ελκυστική σε επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων.

Σε μια περίοδο που η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί κοινό τόπο, προσβλέπουμε ότι θα συμπεριλάβετε την περιοχή μας μεταξύ εκείνων που θα αξιολογηθούν ως υποψήφιες να διεκδικήσουν την συγκεκριμένη επένδυση, συνεξετάζοντας  τα παραπάνω εκτεθέντα πλεονεκτήματα.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση