Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχ. Μιτζικός
Κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχ. Μιτζικός

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχ. Μιτζικός

Για τη θέση της κυβέρνησης  στο θέμα καύσης RDF  από την

Κατά των βουλευτών Μαγνησίας και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ” και πολιτευτής Μαγνησίας της Μιχ. ,  με αφορμή τη χθεσινή τους ανακοίνωση για το θέμα καύσης RDF  από την .

Χαρακτηριστικά ο κ. αναφέρει: “Κρυπτόμενοι οι βουλετές του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις ανακοινώσεις της Νομαρχιακής τους Επιτροπής, κρυπτόμενο  όμως και το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο δεν έκρινε σκόπιμο να ψελλίσει ούτε λέξη για τις συνέπειες της απόφασής του στην υγεία των πολιτών του Βόλου.

Η εν λόγω ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί καμία επίσημη θέση του Υπουργείου, δεν αποτελεί καμία επίσημη δέσμευση ενός κυβερνητικού οργάνου ή έστω κρατικής υπηρεσίας.

Με την ανακοίνωσή τους ρίχνουν στάχτη στα μάτια των Βολιωτών αποκρύπτοντας εντέχνως ότι η τελική άδεια καύσης χιλάδων τόνων RDF έχει ήδη δοθεί από την παρούσα και ότι τελικά το Υπουργείο δεν θα προχωρήσει στην ανάκλησή της.

Αποκρύπτουν επίσης ότι ήταν στην διακριτική ευχέρεια του Υπουργείου, πριν την τελική απόφαση, να δοθεί η δυνατότητα έστω γνωμοδότησης στην Περιφέρεια και στον Δήμο Βόλου επί του θέματος, αλλά δεν το έπραξε. Το Υπουργείο, στην ουσία, προσπέρασε την τοπική κοινωνία, απλά “ενημερώνοντας” την Περιφέρεια.

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγω για αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας αλλά αποκρύπτουν ότι η τελευταία απόφαση του Υπουργείου επιτρέπει παρέκκλιση από την Ευρωπαϊκή Οδηγία όσον αφορά τις εκπομπές αέριων ρύπων ΤΟC όπου το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο από <10(mg/Nm3) το ανεβάζουν στο <40(mg/Nm3) με ότι αυτό συνεπάγεται για το αλλά πρωτίστως για την υγεία των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση κατάλαβαν οι πολίτες του Βόλου ότι οι κυβερνητικοί και κομματικά στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν το κουράγιο, το σθένος και τη δύναμη να πουν ένα ξεκάθαρο όχι στην κυβερνήσή τους για την καύση RDF παρόλο ότι το όχι αυτό αντιπροσωπεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των Βολιωτών.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση