Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κατά της δημοτικής αρχής η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα για την Καραμπατζάκη
Κατά της δημοτικής αρχής η Επιτροπή  Δημοτών Κραυσίδωνα για την Καραμπατζάκη

Κατά της δημοτικής αρχής η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίδωνα για την Καραμπατζάκη

Πανευρωπαϊκή γιορτή για την 25η επέτειο του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος LIFE και της οδηγίας για τους οικοτόπους, που εγκρίθηκαν στις 21 Μαΐου 1992 και αφορούν την και ανάδειξη της φύσης, του περιβάλλοντος και την κλιματική δράση. Ο Δήμος Βόλου γιορτάζει και συμμετέχει, δίνοντας ένα ιδιαίτερο τόνο σ΄ αυτή τη γιορτή με ¨έργα¨ και όχι λόγια και ¨τουφεκιές¨ στον αέρα! “Tα παραπάνω τονίζονται σε της Επιτροπής Δημοτών Κραυσίδωνα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Με το ξεκίνημα της Ευρωπαϊκής γιορτής το Μάιο του 2017, έχοντας την πλειοψηφία στο Συμβούλιο, αποφάσισε την κατάργηση του έργου της ανάπλασης της οδού στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, που χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό LIFE.

Προγραμματίζει με την απόφασή του, την καταστροφή των πεζοδρομημένων τμημάτων, την κοπή δέντρων ή πιο κομψά την ¨μεταφύτευση¨ (!) όπως τη χαρακτηρίζει, την αφαίρεση σε ότι ¨εμποδίζει¨, που αυξάνουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων δίνοντας ελκυστικότητα χρήσης αυτού του δρόμου στο αυτοκίνητο, στην ουσία την κατάργηση του χρηματοδοτούμενου από την Ευρώπη έργων.

Μοναδικός σκοπός του η διοχέτευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σ ένα χώρο που μελετήθηκε, σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε, κατασκευάστηκε και αγκαλιάστηκε από τους δημότες, σαν χώρος για ανθρώπους κάθε ηλικίας και ανάγκης, για πραγματικά ήπια και τοπική κυκλοφορία, με ανάδειξη ενός ελεύθερου χώρου στο κέντρο της πόλης όπως είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας και έτσι επιλέχθηκε το 1993-94 σαν μια εξαιρετική πρόταση προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος και αστικής βιωσιμότητας.

Σκοπός μας και στόχος μας δεν είναι κάποιοι να ευνοούνται ή να είναι οι χαμένοι αυτής της πόλης.

Ως δημότες και πολίτες πιστεύαμε και πιστεύουμε πως η ποιοτική διαφορά των όποιων παρεμβάσεων κρίνεται από το πόσο αυτή η πόλη δίνει ζωή στους κατοικούντες σ΄ αυτή, με σχεδιασμούς που εντάσσουν και τα φυσικά της στοιχεία όπως ο χείμαρρος Κραυσίδωνας που είναι γραμμική ανάσα για την πόλη του Βόλου.

Είναι αυτό που λέγεται ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ! Μέχρι αυτή τη στιγμή και μετά την αναλαμπή της ανάπλασης της οδού το 1993-94, η περιοχή κατά καιρούς βάλλεται για αλλαγή συνθηκών προς το χειρότερο.

Ας μην προσδοκούμε λοιπόν να αλλάξει κάτι στη δομή της πόλης και στην καθημερινότητά μας αν καταστρέφονται και όσα λίγα ή πολλά κάποιοι ( έχουν και όνομα) πάλεψαν και κατάφεραν να υλοποιήσουν και να διατηρήσουν προς όφελος των δημοτών. Και το όφελος έχει να κάνει με τη ζωή σε όλες τις μορφές της, η μηχανοκίνητη επέλαση έπεται, δεν είναι προϋπόθεση.

Όμως «Καθείς εφ ω ετάχθη» κι εμείς είμαστε εδώ, μόνιμοι κάτοικοι αυτής της πόλης …”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση