Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κατά πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ η αποδοχή αποστειρωμένων υγεινομικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Βόλου
Κατά πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ η αποδοχή αποστειρωμένων υγεινομικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ  Βόλου

Κατά πλειοψηφία στο ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ η αποδοχή αποστειρωμένων υγεινομικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Βόλου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε σήμερα σπό το ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ η αποδοχή αποστειρωμένων υγεινομικών αποβλήτων στο ΧΥΤΑ του Βόλου από την εταιρεία ANSY A.E. από την Τρίπολη και από την εταιρεία “Ανακύκλωση” από το Βόλο, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να μην γίνεται αποδεκτή η ρίψη παρόμοιων αποβλήτων στο ΧΥΤΑ. Ωστόσο η απόφαση στο ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ ελήφθη με ψήφους έξη υπέρ και πέντε κατά.

Η συνέχιση της διαδικασίας μεταφοράς και διάθεσης αποβλήτων των επιχειρήσεων ANSY Α.Ε. και ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Α.Ε. στον Χ.Υ.Τ.Α. Π.Σ. Βόλου, ισχύει μέχρι 31/01/2017, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, καθόσον μετά από λεπτομερή εξέταση του ζητήματος που αφορά στις σχετικές διαδικασίες μεταφοράς και διάθεσης αποβλήτων των εν λόγω επιχειρήσεων στον Χ.Υ.Τ.Α. Π.Σ. Βόλου, δεν προκύπτει οποιοσδήποτε ουσιαστικός (επικινδυνότητα αποβλήτων, ουσιώδης μείωση της φέρουσας δυνατότητας του Χ.Υ.Τ.Α.) ή νομικός (καταστατική ή νομική απαγόρευση) λόγος ανάκλησης των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Σημειώνεται ότι στο μεταξύ η εταιρεία ANSY που μετέφερε στον ΧΥΤΑ του Βόλου απόβλητα από την Τρίπολη, ζήτησε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να ανακαλέσει την απόφασή της που αναφέρει πως η μεταφορά των αποβλήτων από την Τρίπολη δεν είναι νόμιμη.

Η εταιρεία επιμένει ότι η συν με τον ΣΥΔΙΣΑ γίνεται μέσα από ιδιωτική συμφωνία, που επιτρέπει ο Νόμος. Δηλώνει ότι από τη διακοπή της συνς με τον ΧΥΤΑ έχει υποστεί ανεπανόρθωτη και οικονομική βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή κυριάρχησε από την πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. η ότι υπάρχουν οι ιδιωτικές αυτές συμφωνίες, ότι η με την “Ανακύκλωση” θα λήξει στην αρχή της επόμενη χρονιάς και ότι θα υπάρξουν ρήτρες.

Μέλος του Δ.Σ. του ΧΥΤΑ πάντως επισήμανε ότι στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης της απόφασης διάθεσης.

Κατά την σημερινή (28 Σεπτεμβρίου ) συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Μαγνησίας αποφάσισε τα ακόλουθα:

Επίσης το ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ αποφάσισε oμόφωνα, την διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια χιλίων(1.000) νέων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων, που θα κατανεμηθούν – αποδοθούν στους εννέα (9) Δήμους – Μέλη του Συνδέσμου, με βάση πληθυσμιακά και τις αντίστοιχες ανάγκες τους.

Τέλος ομόφωνα, αποφασ΄σιτηκε η γνωστο προς τον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Κέρκυρας ότι ο Σύνδεσμος προτίθεται να εξετάσει το αίτημά του για την διάθεση και μεταφορά περιορισμένης ποσότητας αποβλήτων του τελευταίου (μέχρι τριακόσιους (300) τόνους ανά μήνα), για περιορισμένο χρονικό διάστημα (το αργότερο μέχρι τέλος του )και αφού προηγουμένως διευκρινιστούν πλήρως όλα τα ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις εκάστου ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. και εκδοθούν όλες οι τυχόν απαραίτητες διοικητικές πράξεις και εγκρίσεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση