Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μελέτη για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η  μελέτη για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μελέτη για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη του Δ.Σ. Βόλου  η  μελέτη και εκκίνηση δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού 168.640,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

 Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας είπε ότι καλές είναι  οι γιορτές και τα λαμπάκια, αλλά θα πρέπει να δούμε τι ποσά είναι αυτά που διατίθενται και τι ανάγκες θα μπορούσαν να καλύψουν εάν διατίθονταν διαφορετικά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν στις 170.000 ευρώ και αν συνυπολογίσουμε τις 70.000 για τις εργολαβίες για να κρεμαστούν, με άλλες 250.000 ευρώ που θα πάρουμε για να γκρεμίσουμε τη Νίκη, θα μπορούσαμε να κάνουμε κούκλα την συγκεκριμένη γειτονιά της Ν. Ιωνίας. Επίσης, οι 170.000 θα μπορούσαν να σπάσουν σε 10 κομμάτια και να πάμε σε 10 απομακρυσμένες περιοχές της πόλης και να αλλάξουμε την καθημερινότητα. Θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό,  είναι πολύ περισσότερο από το 2014 αν συνυπολογίσουμε και τις εργολαβίες για τα πλακάκια, που μπορεί να φτάνει και τις 350.000  και  καταψήφισε.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ι. Αποστολάκης   είπε ότι τα χρήματα  θα μπορούσαν να δοθούν στο κυνοκομείο.

Ο Ανδρ. Ζέρβας  τόνισε ότι ο  δήμος έχει την πολυτέλεια να δώσει αυτά τα χρήματα για την προβολή της πόλης και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση είπε: « Ρωτήστε μαγαζιά και ξενοδοχεία. Δεν κάναμε εμείς τρία χρόνια για να κλείσουμε οικονομικές χρήσεις και ισολογισμό.»

Στη συνέχεια ο δημαρχεύων Θ. διευκρίνισε πως  είναι  κήρυξη διαγωνισμού. «Δεν γνωρίζουμε τι έκπτωση θα δώσει ο ενδιαφερόμενος και πόσο θα φτάσει το ποσό. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε , είναι να ρωτήσετε τους επιχειρηματίες, τις ενώσεις τους, εάν είναι ευχαριστημένοι. Είναι ο κριτής και μπορούν να σας δώσουν τις απαντήσεις. Μιλάμε για προμήθεια και τοποθέτηση. Δεν είναι άλλη εργολαβία της τοποθέτησης».

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου  παρατήρησε πως  έγιναν επενδύσεις για τον φωτισμό από το 2014, 2015, 2016 και τώρα πάλι το 2017  να δούμε μια μελέτη για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη και απευθυνόμενη στη είπε: «Φέρτε μας μια μελέτη να δούμε τι έγιναν τα περσινά να λαμπάκια» ενώ για το αποθεματικό του δήμου, σημείωσε  ότι είναι το ίδιο με τα χρόνια της πρώτης σας θητείας.

Τέλος ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός έκανε λόγο για  ποσό  μισού εκατομμυρίου ευρώ για τα λαμπάκια, όχι για τις εκδηλώσεις και πρόσθεσε: « Άν πλησιάζουμε στα μισά της δημοτικής αρχής το μισό εκατομμύριο είναι υπερβολή. Για την συγκεκριμένη δαπάνη, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκρατημένοι».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υψηλό ποσοστό γενετικής προδιάθεσης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες της Θεσσαλίας - https://t.co/CavNCIaFpJ… -

  • Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Βαρβάρας στην Ν. Ιωνία #ΑγίαΒαρβάρα - https://t.co/fgiLTRjO2p -

  • Ο Βόλος υποδέχεται την Παναγία Ξενιά και την Αγία Ζώνη της Παναγίας   #ΠαναγίαΞενιά - https://t.co/5Vo4oD1yE6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση