Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κατά πλειοψηφία η αναμόρφωση προϋπολογισμού και η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου
Κατά πλειοψηφία  η αναμόρφωση προϋπολογισμού και η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου

Κατά πλειοψηφία η αναμόρφωση προϋπολογισμού και η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου

Με τις ενστάσεις συμβούλων των μειοψηφιών, εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου και η τροπο του τεχνικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ” Μιχ. , διαφώνησε στο να δοθούν 1.200.000 ευρώ για να μετατραπεί το εκθεσιακό , στη λεωφόρο Αθηνών, σε συνεδριακό, τονίζοντας: «Όχι μόνο το ποσό είναι μεγάλο, αλλά πρέπει να δούμε και την σκοπιμότητα. Δεν δικαιολογείται ένα τέτοιο ποσό. Προτεραιότητα είναι άλλες . Το ποσό πρέπει να είναι διαθέσιμο γιατί μπορεί να χρειαστεί για κάτι έκτακτο. Άλλωστε δεν έχουμε ένα business plan. Γιατί δεν δαπανούμε αυτά τα χρήματα για το Δημοτικό Βόλου; Με αυτή την οικονομική συγκυρία να ξοδέψουμε ένα τέτοιο ποσό για άλλες ανάγκες. Να το κρατήσουμε «μαξιλάρι». Μπορούμε να το κρατήσουμε, για το δίκτυο ς, για το νερό, για τους αγωγούς, τον Βιολογικό κ.α. Αυτές είναι οι προτεραιότητες για εμάς. Μπορείτε να το μετατρέψετε σε συνεδριακό με ΣΔΙΤ».

Σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την κατά 127.000 ευρώ, ο κ. διερωτήθηκε ποιο είναι το της, με τον πρόεδρο του σώματος Γ. Μουλά να τονίζει ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής κι αυτά έχει αποφασίσει.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος, κάλεσε τον κ. Μιτζικό να σταθεί στο θετικό της αναμόρφωσης, στα 4 εκ. ευρώ.

Τις επιφυλάξεις κι ενστάσεις τους για τη διάθεση αυτού του ποσού για τη μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο, εξέφρασαν οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι. Ο Κ. Γαργάλας, ανέφερε ότι η μετατροπή του εκθεσιακού σε συνεδριακού λειτουργεί ανταγωνιστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι βιτρίνας, δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και πρότεινε να κρατηθούν τα χρήματα και να υπάρξει άλλη δρομολόγηση αυτών.

Τέλος ο σύμβουλος της μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης χαρακτήρισε σκάνδαλο το θέμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση