Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κατά πλειοψηφία η αναμόρφωση προϋπολογισμού και η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου
Κατά πλειοψηφία  η αναμόρφωση προϋπολογισμού και η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου

Κατά πλειοψηφία η αναμόρφωση προϋπολογισμού και η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Βόλου

Με τις ενστάσεις συμβούλων των μειοψηφιών, εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου και η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ” Μιχ. Μιτζικός, διαφώνησε στο να δοθούν 1.200.000 ευρώ για να μετατραπεί το εκθεσιακό κέντρο, στη λεωφόρο Αθηνών, σε συνεδριακό, τονίζοντας: «Όχι μόνο το ποσό είναι μεγάλο, αλλά πρέπει να δούμε και την σκοπιμότητα. Δεν δικαιολογείται ένα τέτοιο ποσό. Προτεραιότητα είναι άλλες υποδομές. Το ποσό πρέπει να είναι διαθέσιμο γιατί μπορεί να χρειαστεί για κάτι έκτακτο. Άλλωστε δεν έχουμε ένα business plan. Γιατί δεν δαπανούμε αυτά τα χρήματα για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου; Με αυτή την οικονομική συγκυρία να ξοδέψουμε ένα τέτοιο ποσό για άλλες ανάγκες. Να το κρατήσουμε «μαξιλάρι». Μπορούμε να το κρατήσουμε, για το δίκτυο ύδρευσης, για το νερό, για τους αγωγούς, τον Βιολογικό κ.α. Αυτές είναι οι προτεραιότητες για εμάς. Μπορείτε να το μετατρέψετε σε συνεδριακό με ΣΔΙΤ».

Σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την ΑΝΕΒΟ κατά 127.000 ευρώ, ο κ. Μιτζικός διερωτήθηκε ποιο είναι το έργο της, με τον πρόεδρο του σώματος Γ. Μουλά να τονίζει ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής κι αυτά έχει αποφασίσει.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος, κάλεσε τον κ. Μιτζικό να σταθεί στο θετικό της αναμόρφωσης, στα 4 εκ. ευρώ.

Τις επιφυλάξεις κι ενστάσεις τους για τη διάθεση αυτού του ποσού για τη μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο, εξέφρασαν οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι. Ο Κ. Γαργάλας, ανέφερε ότι η μετατροπή του εκθεσιακού σε συνεδριακού λειτουργεί ανταγωνιστικά, προσθέτοντας ότι δεν είναι έργο βιτρίνας, δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και πρότεινε να κρατηθούν τα χρήματα και να υπάρξει άλλη δρομολόγηση αυτών.

Τέλος ο σύμβουλος της μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης χαρακτήρισε σκάνδαλο το θέμα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρωταγωνίστρια η Σκιάθος στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμανίας - https://t.co/yfNjhWZQoY -

  • Κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία η Ελλάδα - https://t.co/TUcyCqzro3 -

  • Ομαδική ένσταση Παλιουριωτών για τους δασικούς χάρτες - https://t.co/orK4yR02PB -

"Αλιεύοντας" την είδηση