Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κατά πλειοψηφία το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από το Δ.Σ. Βόλου
Κατά πλειοψηφία το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από το Δ.Σ. Βόλου

Κατά πλειοψηφία το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από το Δ.Σ. Βόλου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου με την κωδική ονομασία “ΔΑΡΔΑΟΣ”, κατά τη σημερινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου .

Η συνεδρίαση  ξεκίνησε με προβλήματα ήχου, που αποκαταστάθηκαν μετά το 14ο θέμα συζήτησης.

Το σχέδιο καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση ενώ η παράταξη «Μαζί για το Βόλο» ψήφισε λευκό.

Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Λεων. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι το σχέδιο  είναι καλό, αλλά δεν περιγράφεται η κατάσταση όπως τι γίνεται με τα τα, τι γίνεται με τα αντιπλημμυρικά έργα, αν έγιναν καθαρισμοί φρεατίων κ.ο.κ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ιώργος είπε ότι αυτό είναι σχέδιο και ότι ο ίδιος μιλάει για την καθημερινότητα.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης, εκτίμησε ότι πρόκειται για σχέδιο που έγινε στο πλαίσιο της υποχρέωσης του Δήμου, το οποίο θα μείνει στη και ψήφισε θετικά.

Ο σύμβουλος  της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος  τόνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για να μην υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα και πρόσθεσε: ”  πρέπει να γίνουν ειδικές μελέτες και να γίνουν έργα, για να μην κινδυνεύει κόσμος, ενώ η υλοποίησή τους να μην ανατεθεί σε ιδιώτες, αλλά σε μόνιμο προσωπικό του Δήμου”.

Η ΛΑΣ καταψήφισε το θέμα και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα , για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι.

Τέλος, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας άνσυ Καπούλα υπερψήφισε το σχέδιο λέγοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν σχέδια δράσης, που δεν υπήρχαν στο Μάτι και χάθηκε κόσμος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση