Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κατά πλειοψηφία το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από το Δ.Σ. Βόλου
Κατά πλειοψηφία το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από το Δ.Σ. Βόλου

Κατά πλειοψηφία το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από το Δ.Σ. Βόλου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου με την κωδική ονομασία “ΔΑΡΔΑ”, κατά τη σημερινή συνεδρίαση μέσω ς, του Δημοτικού Συμβουλίου .

Η συνεδρίαση  ξεκίνησε με προτα ήχου, που αποκαταστάθηκαν μετά το 14ο θέμα συζήτησης.

Το σχέδιο καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση ενώ η παράταξη «Μαζί για το Βόλο» ψήφισε λευκό.

Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Λεων. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι το σχέδιο  είναι καλό, αλλά δεν περιγράφεται η κατάσταση όπως τι γίνεται με τα ρέματα, τι γίνεται με τα , αν έγιναν καθαρισμοί φρεατίων κ.ο.κ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος είπε ότι αυτό είναι σχέδιο και ότι ο ίδιος μιλάει για την καθημερινότητα.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Απ. Παπαδούλης, εκτίμησε ότι πρόκειται για σχέδιο που έγινε στο πλαίσιο της υποχρέωσης του Δήμου, το οποίο θα μείνει στη βιβλιοθήκη και ψήφισε θετικά.

Ο σύμβουλος  της Απ. Ριζόπουλος  τόνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για να μην υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα και πρόσθεσε: ”  πρέπει να γίνουν ειδικές μελέτες και να γίνουν έργα, για να μην κινδυνεύει κόσμος, ενώ η υλοποίησή τους να μην ανατεθεί σε ιδιώτες, αλλά σε μόνιμο προσωπικό του Δήμου”.

Η καταψήφισε το θέμα και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην κινδυνέψουν άνθρωποι.

Τέλος, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας άνσυ Καπούλα υπερψήφισε το σχέδιο λέγοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν σχέδια δράσης, που δεν υπήρχαν στο Μάτι και χάθηκε κόσμος.

"Αλιεύοντας" την είδηση