Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κατά πλειοψηφία στο ΔΣΒ η διαμόρφωση Ζάχου-Καραμπατζάκη και o Κανονισμός Άρδευσης
Κατά πλειοψηφία στο ΔΣΒ η διαμόρφωση Ζάχου-Καραμπατζάκη και o Κανονισμός  Άρδευσης

Κατά πλειοψηφία στο ΔΣΒ η διαμόρφωση Ζάχου-Καραμπατζάκη και o Κανονισμός Άρδευσης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε  στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, τόσο ο  κανονισμός ς όσο και  η μελέτη και ο  τρόπος εκτέλεσης του έργου διαμόρφωσης των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη ως ήπιας κυκλοφορίας.

Από τη  συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος , τον οποίο αναπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Θ. , ενώ από την αντιπολίτευση   παραβρέθηκαν ο Θ. Τσαλούχας της ΛΑΣ και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Κ. Γαργάλας και Ν. Κανελλής.

Για το θέμα του Κανονισμού Άρδευσης ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Κανελλής ρώτησε ποια είναι η γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων και μέχρι σήμερα πόσοι από τους έχουν μεταφερθεί στα τιμολόγια της ΜΒ, για να του απαντήσει ο πρόεδρος της ΔΕYΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου ότι οι καταναλωτές ς είναι 3.071, ενώ τα Τοπικά συμβούλια είχαν ερωτηθεί πριν την σύνταξη του Κανονισμού.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Θεοδώρου ενημέρωσε ότι κλήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, αλλά δεν παραβρέθηκαν.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θ. Τσαλούχας ανέφερε ότι υπάρχει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα επιφέρει αναδρομικές αυξήσεις από το 2014 και  μια εγκλωβισμού ανθρώπων στο σύστημα και ακολουθείται η πολιτική της κεντρικής εξουσίας.

Μάλιστα κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι έχει ανθρωπάκια και ανδρείκελα που λένε συνεχώς ναι, χαρακτηρισμός που προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της πλειοψηφίας Δ. Λιβογιάννη και Μίνας Καλογήρου, που του ζήτησαν αν ανακαλέσει.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ ανακάλεσε, ωστόσο επέμεινε ότι υπάρχουν κάποιοι σύμβουλοι που λένε πάντα ναι.

Ο Κ. Γαργάλας τόνισε ότι ο Κανονισμός Άρδευσης κρίθηκε καταρχήν και για τυπικό λόγο παράνομος και αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Ο ίδιος είπε υπάρχει μια της ΜΒ για τον καθορισμό των τελών με μεγάλες διαστρεβλώσεις ενδεχομένως και ψέματα και πως η ΔΕΥΑΜΒ υπολογίζει τα έξοδα συντήρησης των αρδευτικών δικτύων σε 197.000 € ετησίως, ενώ ο ίδιος είπε ότι τα υπολόγισε σε 400.000 €, που αντιστοιχεί σε 50 € ανά αρδευόμενο στρέμμα. Τέλος, κατηγόρησε για εγκληματική αδιαφορία τους υπεύθυνους της ΔΕΥΑΜΒ, διότι όπως είπε, έχασαν πρόγραμμα που θα μπορούσε να αποφέρει 2,2 εκ. € για αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων.

Για τις Ζάχου-Καραμπατζάκη

Για την έγκριση μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου «Διαμόρφωση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη ως ήπιας κυκλοφορίας», προϋπολογισμού 1.815.500 €, δύο σύμβουλοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.

Ο Θ. Τσαλούχας είπε ότι η ΛΑΣ από την αρχή ήταν αντίθετη και τόνισε ότι θα είναι ένας μικρός περιφερειακός στο κέντρο της πόλης και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει την εμμονή της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο έργο ενώ είπε ότι φαίνεται ξεκάθαρα ποιόν σκοπό εξυπηρετεί.

Ο Κ. Γαργάλας διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έγινε ΦΕΚ μια κανονιστική που δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο και εξήγησε ότι η που πάρθηκε το 2017, συμπληρώθηκε από μια μελέτη που εγκρίθηκε το 2019. Μάλιστα είπε ότι για να είναι ήπιας κυκλοφορίας ο δρόμος θα πρέπει να έχει οφιοειδή μορφή, κάτι που δεν συμβαίνει με την Καραμπατζάκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση