Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση κατά της παραγωγής SRF
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση κατά της παραγωγής SRF

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση κατά της παραγωγής SRF

Κάλεσμα για την κινητοποίηση ενάντια στην που θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα στην του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου, απηύθυναν οι εκπρόσωποι Σωματείων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στο .

 

Εκ μέρους του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Μαργετάκης, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Μαργετάκης χαρακτήρισε «» την καύση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών και την κατασκευή μονάδας παραγωγής καυσίμου από , λέγοντας πως ευθύνονται γι αυτό οι προηγούμενες και η σημερινή που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενώ ευθύνες επέρριψε στη δημοτική Αρχή Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας «που έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους σε αυτές τις εξελίξεις, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του λαού στη Μαγνησία».

Αιτήματα των διοργανωτών είναι:
-Να σταματήσει η και πετ – κοκ στην , να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και την καύση σκουπιδιών και πετ – κοκ, να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στον ΧΥΤΑ, και να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η , η αερόβια κομποστοποίηση.

Το κεντρικό μήνυμα της κινητοποίησης, ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής SRF από τον , είναι «δεν έχουμε δύο ζωές για να τους δώσουμε τη μία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο , Ντίνος Μηνδρινός, ζήτησε να υπάρξουν ενισχύσεις για την υγεία τονίζοντας ότι τα καμένα σημαίνουν περισσότερα τοξικά απόβλητα.

Οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ θα υπάρχει και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση