Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση κατά της παραγωγής SRF
Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση κατά της παραγωγής SRF

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση κατά της παραγωγής SRF

Κάλεσμα για την κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών που θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου, απηύθυναν οι εκπρόσωποι Σωματείων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στο ΕΚΒ .

 

Εκ μέρους του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Μαργετάκης, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο κ. Μαργετάκης χαρακτήρισε «έγκλημα» την καύση χιλιάδων τόνων σκουπιδιών και την κατασκευή μονάδας παραγωγής καυσίμου από σκουπίδια, λέγοντας πως ευθύνονται γι αυτό οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση που ψήφισαν και εφαρμόζουν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενώ ευθύνες επέρριψε στη δημοτική Αρχή Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας «που έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους σε αυτές τις εξελίξεις, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του λαού στη Μαγνησία».

Αιτήματα των διοργανωτών είναι:
-Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και πετ – κοκ στην ΑΓΕΤ, να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και την καύση σκουπιδιών και πετ – κοκ, να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στον ΧΥΤΑ, και να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση.

Το κεντρικό της κινητοποίησης, ενάντια στην καύση σκουπιδιών και την κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου, είναι «δεν έχουμε δύο ζωές για να τους δώσουμε τη μία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Βόλου, Ντίνος Μηνδρινός, ζήτησε να υπάρξουν ενισχύσεις για την υγεία τονίζοντας ότι τα καμένα σημαίνουν περισσότερα τοξικά απόβλητα.

Οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, ενώ θα υπάρχει και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση